ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ένα χρόνο πιο πλούσιοι

emanouela aamer moulatsiotiΤης Εμμανουέλας Αάμερ Μουλατσιώτη
Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο σοφός λαός μας. Κάθε αλλαγή μικρή ή μεγάλη μας στοιχειώνει, μας φοβίζει… Καλώς ή κακώς όμως είναι απαραίτητη. Γιατί όταν η κατάσταση είναι αδιέξοδη ή αλλάζεις ή ξεθωριάζεις στο διάβα του χρόνου. Τι γίνεται όμως όταν ζούμε σε έναν κόσμο που παρόλο που συνεχώς αλλάζει παραμένει ο ίδιος;;; Τι γίνεται πια όταν η λέξη αλλαγή συνεπάγεται με γκρέμισμα και όχι με οικοδόμηση αξιών;
Βρισκόμαστε ένα βήμα από το κατώφλι του 2015.Έτοιμοι όλοι να γιορτάσουμε ,να πανηγυρίσουμε το νέο έτος που έρχεται, Ανέτοιμοι όμως να αντιπαλέψουμε τις κάθε είδους δυσκολίες που φέρνει. Εκλογές, νέα μέτρα, ηθική σήψη. Αυτά είναι μερικά από όσα μας περιμένουν μετά την αλλαγή του χρόνου.
Αλλαγή. Μια λέξη που κουβαλά μια ιστορία και ένα ηθικό βάρος ασήκωτο. Γιατί όσο κι αν μας ενθουσιάζει το καινούριο άλλο τόσο μας τρομάζει το άγνωστο. Και έτσι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ”σοκ και δέους” ,τελείως μουδιασμένοι…Τα ερωτήματα πολλά. Οι λύσεις άφαντες.
Αλλαγή, έρχεται είτε το θέλουμε είτε όχι. Γιατί ο χρόνος κυλά. Γιατί τίποτα δεν είναι στο χέρι μας. Ο χρόνος κυλά σαν το νερό κι εμείς σταθεροί μέσα στη ρευστότητα της ζωής διαβρωνόμαστε σαν άλλοι βράχοι. Ο χρόνος μα γερνάει ,μας ωριμάζει ,μας αλλοιώνει.
Μα, εν τέλει τι πειράζει; Αν δεν αφήσουμε τις αλλαγές αυτές να μας διαβρώσουν την ψυχή, τότε βγαίνουμε κερδισμένοι, κάθε χρόνο σοφότεροι ,πιο ευγενικοί, πιο ώριμοι. Όσο έχουμε αξίες και βάσεις γερές , επιτρέπουμε στο χρόνο και στις συγκυρίες να μας αλλάζουν προς το καλύτερο κι όχι να μας μεταλλάξουν σε κάποιο είδος τέρατος ,τότε ο κάθε χρόνος μας βρίσκει πλουσιότερους.
Έφτασε λοιπόν ο καιρός. Αφεθείτε στις αλλαγές, στα απρόοπτα, στο πέρασμα του χρόνου. Έφτασε ο καιρός να γίνουμε λίγο πλουσιότεροι…!Ευτυχισμένο το νέο έτος!!! Ευτυχισμένο το 2015!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.