ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: «Μηδενική ανοχή σε αλαζονεία, σπατάλες, διαφθορά»

tsipras maksimouΜηδενική ανοχή σε αλαζονεία και διαφθορά ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας. Οι κινήσεις για την οικονομία, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και η σύγκρουση με τα «συμφέροντα». Ζήτησε γρήγορες κινήσεις.
«Αποκατάσταση αξιοπρέπειας, διαφάνειας και δημοκρατικών θεσμών και η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στον ελληνικό λαό». Αυτή είναι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.
Σημείωσε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση ευρύτερων συναινέσεων και έδωσε εντολή για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και αλαζονείας.
Τέσσερις είναι οι προτεραιότητες:
Α) Αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης. Βοήθεια σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Β) Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει. Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βουλιάζουν στα χρέη και δράσεις για την μείωση της ανεργίας
Γ) Διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι για αυτό με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και τετραετές σχέδιο με στόχο πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά χωρίς την υποχρέωση εξοντωτικών πλεονασμάτων. Εχουμε προτάσεις ρεαλιστικές για το χρέος και τις επενδύσεις.
Δ) Σύγκρουση με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα. Θεσμική θωράκιση της διαφάνειας, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Διαφορετικό ύφος
«Οι Ελληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες. Δεν περιμένουν να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη η δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά έχουν την απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ύφος εξουσίας», είπε.
«Δεν έχουμε άλλες εξαρτήσεις ή άλλο αφεντικό πέραν από τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση δεν έρχεται να καταλάβει δομές και προνόμια εξουσίας. Ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση της χώρας, να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος και το κράτος-πελάτη που εξυπηρετούσε συμφέροντα.
Θέλω να έχετε στο μυαλό σας ότι η εξουσία δεν μας ανήκει. Ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Είμαστε υπό την κρίση τους. «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, αμείλικτη στάση σε φαινόμενα διαφθοράς».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.