ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Δεξιά ή κέντρο; Το δίλημμα που θα βασανίζει τη Ν.Δ μέχρι τέλους

samaras2Στις κατηγορίες περί ακροδεξιών απόψεων μετά τις δηλώσεις Βορίδη για την αριστερά, το Μαξίμου απαντά επισείοντας τη στήριξη Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικές οι απόψεις Βορίδη λέει ο Παπαμιμίκος, εμμέσως τον δικαιολογεί όμως ο Μουρούτης.
Της Βίκυ Σαμαρά
Το δίλημμα “δεξιά ή κέντρο” φαίνεται πως θα βασανίζει τη Νέα Δημοκρατία μέχρι εκλογικού τέλους.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς έχει περιορίσει τις δηλώσεις στον άξονα “πατρίς- θρησκεία- ασφάλια” και έχει εστιάσει στις κεντρώες ψήφους (με άλλα λόγια στον περίφημο “μεσαίο χώρο”), με τις ομιλίες του να κυριαρχούνται από τις αναφορές στο οικονομικό διακύβευμα, στη φορολογία της μεσαίας τάξης και το δίλημμα να τίθεται όχι σε κομματική (ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ) αλλά εθνική βάση.
Οι δηλώσεις όμως του Μάκη Βορίδη πως “δε θα παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερά” άνοιξαν ξανά τη συζήτηση περί δεξιάς στροφής της Ν.Δ και προκάλεσαν αντιδράσεις- αν και δημοσίως από το χώρο της Ν.Δ μόνο ο Ευάγγελος Αντώναρος επιτέθηκε ευθέως στον υπουργό Υγείας.
Εκ των φιλελεύθερων πλευρών εκτός Ν.Δ, ο πρόεδρος της Δράσης (που πλέον έχει “βουτήξει” στο Ποτάμι, το οποίο διεκδικεί από τη Συγγρού κεντρώες ψήφους) Θοδωρής Σκυλακάκης απηύθυνε μέσω facebook στους “φιλελεύθερους δημοκράτες εντός της Ν.Δ” το ερώτημα: “Είναι άραγε τόσο δύσκολο να υπερασπιστείς στην πολιτική αυτά που πιστεύεις; Κι όλοι αυτοί που έχουν σπεύσει να συνταχθούν με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές αυτές δεν καταλαβαίνουν ότι με βέβαιη πλέον την ήττα οδηγούν με την ψήφο τους τη χώρα σε ένα δίπολο άκρότητας που μόνο δεινά μπορεί να φέρει. Ή έχουν ψευδαισθήσεις για το τι θα ψηφίσει την επόμενη ημέρα η βάση του χώρου αυτού.”
Η τελευταία επισήμανση του κ.Σκυλακάκη απηχεί μία άποψη που συζητήθηκε ευρέως στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο, ότι δηλαδή τέτοιου είδους δηλώσεις πραγματοποιούνται από την πλευρά του κ.Βορίδη με το βλέμμα στην “επόμενη ημέρα” της Ν.Δ.
Χθες η Ν.Δ πάντως πέρασε στην αντεπίθεση, επισείοντας τη στήριξη της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από τις δηλώσεις Βορίδη την ώρα που δίδεται σκληρή μάχη για τις ψήφους των κεντρώων αναποφάσιστων.
Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος έχει λανσάρει τον όρο του “μεταρρυθμιστικού κέντρου” γα να περιγράψει το ακροατήριο που φιλοδοξεί να συσπειρώσει πέραν αυστηρών κομματικών γραμμών η Συγγρού, πήρε σαφείς αποστάσεις από τον κ.Βορίδη, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του “προσωπικές”.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.