ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Μήνυμα της Bundesbank: Θα υπάρξουν μοιραίες συνέπειες αν η Ελλάδα πει «όχι» στο πρόγραμμα

mpountesbankΗ Bundesbank στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα πριν καν ξεκινήσουν οι  διαπραγματεύσεις για το χρέος και τους όρους της δανειακής σύμβασης.
Το μέλος της γερμανικής τράπεζας, Γιόακιμ Νάγκελ μιλώντας στη γερμανική  εφημερίδα Handelsblatt κάνει λόγο για «μοιραίες συνέπειες» που έχει για το  ελληνικό τραπεζικό σύστημα το όποιο σταμάτημα του προγράμματος διάσωσης από την  πλευρά της Ελλάδας. «Εάν η συνέχιση του προγράμματος βοήθειας προς την  Ελλάδα τεθεί εν αμφιβόλλω, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα χάσουν την επαφή τους  με τη χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα. Αυτό θα είναι μοιραίες συνέπειες  για την ελληνική οικονομία».
Από την άλλη αναφέρει το δημοσίευμα ο πρόσφατα εκλεγμένος Αλέξης Τσίπρας  υποσχέθηκε πως θα πάρει πίσω όλα τα μέτρα λιτότητας και να προχωρήσει σε  αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας που αντιπροσωπεύει το 177% του ΑΕΠ. Απίο την  άλλη η ΕΕ, επί του παρόντος, έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την  εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, το τέλος Φεβρουαρίου έτσι ώστε να  εκταμιευτεί η τελευταία δόση των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε «παγώσει», όπως άλλωστε και η τελευταία αναθεώρηση από την πλευρά της Τρόικας. Η απάντηση  της Αθήνας είναι πως δεν αποδέχεται το «deadline».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.