ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελ. Αλειφέρη: Η Μεσσηνία με το ελαιόλαδo μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών του σύγχρονου νεοέλληνα

aleiferi3H Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη παρέστη σήμερα Tετάρτη, 27 Μαΐου, στην ημερίδα με θέμα « Διατροφή και Δημόσια Υγεία»,που διοργάνωσε το ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό.
Στην ομιλία της η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι τέτοιες δράσεις είναι πολύ σημαντικές, γιατί πέραν της επιστημονικής προσέγγισης και συμβολή τους στην έρευνα, συνδράμουν μεγίστως στην ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό ρόλο της διατροφής, στην προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή των κινδύνων που ελλοχεύουν στα τρόφιμα.
Επιπλέον, η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη διάδοσης διατροφικών συνηθειών τέτοιων που προασπίζουν την ατομική και κατ΄ επέκταση τη δημόσια υγεία. Σε αυτό μπορεί να συμβάλει καθοριστικά η υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής και η προβολή των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και παρασκευασμάτων. Ιδιαίτερα η Μεσσηνία με το κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδό της, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της μεσογειακής διατροφής, τις περίφημες ελιές Καλαμών και τα άλλα παραδοσιακά της προϊόντα, μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών του σύγχρονου νεοέλληνα.
Τέλος η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Μεσσηνίας, μέσα από τις δομές της και τα στελέχη των αρμοδίων Διευθύνσεών της, συνδράμει με επιστημονική τεχνογνωσία τους παραγωγούς, τους τυποποιητές και τους καταναλωτές για καθετί που μπορεί να συμβάλει στην κυκλοφορία ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων. Επιπλέον, μέσα από εκθέσεις και άλλες δράσεις προβάλλει τα τοπικά μεσσηνιακά προϊόντα, ενώ διενεργεί ελέγχους για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα τρόφιμα ,τη σωστή σήμανση και την κατάλληλη συντήρησή τους, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου