ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΗ

Χοντραινει το παιχνιδι η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Στις θέσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, του μνημονίου και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος την επίθεση που υφίσταται η Ομοσπονδία.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο κ. Φωτόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι η γενική διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν με επιστολή της προς τη διοίκηση της ΔΕΗ την περασμένη Τρίτη 3 Απριλίου ζητά τις απόψεις της για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτη και Μεγαλόπολη 3) που περιλαμβάνονται -κατά τη ΓΕΝΟΠ- στην πρόταση της κυβέρνησης προς την ΕΕ. Η πρόταση για πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ περιλαμβάνεται στο "πακέτο" απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και στο μνημόνιο και συνοδεύεται επίσης από πρόταση για ανταλλαγή ενέργειας (swap) μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων, από τις μονάδες της Καρδιάς 1 και 2.
Η ΔΕΗ, είπε ο κ. Φωτόπουλος επικαλούμενος το έγγραφο της Κομισιόν, έχει περιθώριο ως τις 20 Απριλίου να απαντήσει. Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα ζητήσει μετάθεση στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες του Αμυνταίου, για την οποία πάντως προειδοποίησε με σκληρές κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μίλησε σήμερα για χυδαίες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας τις οποίες απέδωσε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος τη ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία, για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της εταιρίας ΑΤΕ, για το ασφαλιστικό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.