ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κατασχεσεις μισθων και απο τις τραπεζες

Ένας αγώνας δρόμου με παρασκήνιο που φέρνει ως διακύβευμα την αποφυγή των κατασχέσεων μισθών από τις τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών και με την διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου να επιτείνει το θρίλερ.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπ. Εργασίας, η διαπραγμάτευση της Κομισιόν για τις βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη (κυρίως ως προς την αύξηση του ποσού που δεν μπορεί να κατασχεθεί σε περιπτώσεις χρέους) έχει ουσιαστικά τελεσφορήσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά τεχνικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Έτσι, η ρύθμιση προφανώς περνά στην ευθύνη της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές. Στην ίδια λογική, όπως πληροφορείται το «protothema.gr», εντάσσεται η παράταση που δόθηκε στην εφαρμογή της ρύθμισης για υποχρεωτική ταυτόχρονη καταβολή από τους εργοδότες τόσο των ασφαλιστικών εισφορών όσο και των αποδοχών που αναλογούν στους εργαζόμενους.
Η ρύθμιση, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και εντάσσεται στη λογική της πάταξης της εισφοροδιαφυγής, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και η Αθήνα ελπίζει μέχρι τότε να έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένες τις βελτιώσεις του νόμου Κατσέλη, με τις οποίες φέρεται, κατά την ίδια πληροφόρηση, να συμφωνούν πλέον και οι δανειστές.
Αλλιώς, είναι προφανές το ενδεχόμενο οι τράπεζες να προβαίνουν σε κατασχέσεις μισθών από εργαζόμενους που τους οφείλουν δάνεια...

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.