ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Απεβιωσε ο εκδοτης της "Σημαίας", Βασίλης Μιχαλακέας

Απεβίωσε το Σάββατο το πρωί στην Καλαμάτα, σε ηλικία 80 ετών, ο Βασίλης Μιχαλάκεας, ο επί δεκαετίες εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της Μεσσηνίας, «Σημαία». Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στις 11.30, την Κυριακή το πρωί, στο Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας.
Ο εκλιπόν υπήρξε άριστος εργοδότης, πρόσωπο ηθικό, χαμηλών τόνων, πάντα, αυτός και η εφημερίδα του, μακριά από "παιχνίδια" και συμφέροντα, κράτησε πολύ ψηλά το κύρος και την σοβαρότητα της μεγάλης αυτής εφημερίδας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, από τις πιο παλιές στην χώρα μας, με έτος ίδρυσης του 1914, παρακαλώ.
Χαρακτηριστικό αυτού και η σχετική πια έκφραση των απανταχού Μεσσηνίων όταν αναφέρονταν σ’ ένα δημοσίευμά της: «Το έγραψε η Σημαία…», δείγμα της εκτίμησης, της ταύτισής τους, αλλά και της αγάπης τους για την εφημερίδα, που «ανήκε» μεν ιδεολογικά, παραδοσιακά στην φιλελεύθερη παράταση, όμως, ουσιαστικά, αυτή ήταν πάντα η εφημερίδα του απλού «λαού» της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας.
Το 1999 όμως ο Βασίλης Μιχαλακέας, μη μπορώντας, κυρίως, να ανταποκριθεί στο κόστος, στις απαιτήσεις και την ανάγκη εισαγωγής της «Σημαίας» τον κόσμο της νέας τεχνολογίας, αναγκάστηκε και την πούλησε στον ζάμπλουτο Σταύρο Παπαδόπουλο και έκτοτε, σταδιακά, άρχισε να έρχεται το τέλος της σπουδαίας αυτής ελληνικής επαρχιακής εφημερίδας, που πλέον, εδώ και 3 χρόνια έχει πια αναστείλει την λειτουργίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.