ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

εκλογές

Σκληρη επιθεση Κατσελη στα...5 ψεμματα Βενιζελου

Με σκληρά λόγια για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο μίλησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ στη Νέα Σμύρνη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί, μία βδομάδα πριν τις εκλογές, να παραπλανήσει τους πολίτες.
Η κα. Κατσέλη αναφέρθηκε σε πέντε “ψέματα” του κ. Βενιζέλου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ:
“Πρώτο ψέμα, η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
“Ψέμα δεύτερο, η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας”, είπε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, χαρακτήριζοντας πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση του κ. Βενιζέλου. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, εάν πραγματικά την πιστεύει, γιατί δεν την έκανε πράξη τους 10 μήνες που ήταν Υπουργός Οικονομικών και είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
“Ψέμα τρίτο, οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων”. “Ο κ. Βενιζέλος”, επισήμανε η κα. Κατσέλη “οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες”, συρόμενη ουσιαστικά, όπως ανέφερε, από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας.
“Ψέμα τέταρτο, το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα”. Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου.
“Ψέμα πέμπτο, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του Γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ και Σαρκοζί”, είπε η κα. Κατσέλη, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι ταυτισμένο με την “βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί”.

Τέλος, η κ. Κατσέλη εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η “Κοινωνική Συμφωνία” θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη, ώστε, με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει “ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει”.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.