ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το μεγαλο στοιχημα Σαμαρα για τις εκλογες

Με το σταγονόμετρο δίνει τις υποσχέσεις ο Αντώνης Σαμαράς, που δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει μικρό καλάθι παροχών καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.
Ο στόχος της ηγεσίας της ΝΔ να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές μπορεί να μη μοιάζει –αν πιστέψουμε τα δημοσκοπικά ευρήματα- απόλυτα ρεαλιστικός, είναι όμως σίγουρα ειλικρινής από πλευράς του «γαλάζιου στρατοπέδου», όπου προτιμούν να μη χαϊδέψουν αυτιά, παρά να βρεθούν αντιμέτωποι μετεκλογικά με μια κοινωνία που θα απαιτεί την υλοποίηση ανέφικτων προεκλογικών υποσχέσεων.
«Όσο πιο λίγα υποσχόμαστε, τόσο πιο εύκολα θα κυβερνήσουμε την επόμενη ημέρα», σημειώνουν μάλιστα στελέχη της Συγγρού στο newsbomb.gr, υπενθυμίζοντας πως η εποχή του «λεφτά υπάρχουν» και των αρχιτεκτόνων της, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πως η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περιορίζεται σε συγκεκριμένη ρητορική παροχολογίας, στοχεύοντας στην αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και στην αντιμετώπιση καθημερινών ζεόντων ζητημάτων όπως η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, που ταλανίζουν τους κατοίκους των Αθηνών αλλά και άλλων μεγαλουπόλεων του τόπου.
Μεταξύ των υποσχέσεων που έχει κατά καιρούς δώσει ο Αντώνης Σαμαράς και τις οποίες τακτικά επαναλαμβάνουν τα στελέχη της παράταξης είναι:
1. Η αποκατάσταση των συντάξεων κάτω των 700 Ευρώ
2. Η μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων
3. Η επιστροφή των πολυτεκνικών επιδομάτων
4. Η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ
5. Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για πέντε έτη και η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων
6. Η αναπλήρωση των απωλειών των μικρό-ομολογιούχων
7. Η πίεση των τραπεζών, ώστε να προβούν σε διακανονισμούς με τους δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις
8. Η επιστροφή των 60 εκατομμυρίων Ευρώ, της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους
9. Η έμφαση σε πυλώνες Ανάπτυξης όπως ο Τουρισμός με τη σύσταση αυτόνομου Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
10. Η παράδοση των μεγαλουπόλεων εκ νέου στους πολίτες, με την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών (κατάργηση νόμου Ραγκούση, έλεγχος συνόρων) και της εγκληματικότητας (έχει προειδοποιήσει πως θα βγάλει ο ίδιος τις κουκούλες από εκείνους που δημιουργούν επεισόδια).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.