ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

κοινη προταση ψηφισματος για το λιμανι Καλαματας


Το ότι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με μεγάλες πολιτικές διαφορές μεταξύ τους, συμφώνησαν σε ένα κοινό κείμενο για το ζήτημα του προλιμένα, αναδεικνύει και τη σοβαρότητα του ζητήματος. Το κείμενό τους, πρόταση ψηφίσματος για την ακρίβεια, απορρίφθηκε από τις παρατάξεις του δημάρχου Π. Νίκα και του Ν. Φωτέα.
Σήμερα η παράταξη της «Αλλαγής» (επικεφαλής Θ. Μπρεδήμας), της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Νίκος Διασάκος) και του «Δικτύου» (Σταμάτης Μπεχράκης) δημοσιοποίησαν την κοινή πρότασή τους για την έκδοση ψηφίσματος. Αυτή έχει ως εξής: «Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας, μαζί με τους πολίτες της Καλαμάτας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Να υπάρξει άμεση αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου στα τεκταινόμενα και να μην δημοσιευθεί οποιαδήποτε απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως για το προγραμματικό σχέδιο (master plan) στον προλιμένα της Καλαμάτας. Να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθεί επί του τελικού σχεδίου του υπουργείου, πριν δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημοσίευση της απόφασης και να παρθούν υπόψιν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2005 και το 2009.
Οι όποιες επεμβάσεις στον προλιμένα να είναι ήπιες και να μη θίγουν το περιβάλλον, που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.
Σε αντίθετη περίπτωση διαδηλώνουμε την απόφασή μας για αγώνα ενάντια στα τεκταινόμενα σχέδια για την Καλαμάτα γενικότερα».
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, από τις παρατάξεις του Π. Νίκα και του Ν. Φωτέα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκαν τα εξής: «α. Η επιβεβαίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του 2005 και του 2009, με τις οποίες προσδιορίζεται ως κύριος χαρακτήρας του λιμανιού ο τουριστικός, η ολοκλήρωση του βραχίονα μέχρι το Τετράγωνο και η διατήρηση της ακτογραμμής και της αμμώδους ακτής στον προλιμένα.
β. Ζητείται η γνωστοποίηση της απόφασης της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων), πριν την έκδοση σε ΦΕΚ προς  το Δημοτικό Συμβούλιο.
γ. Ζητείται και πάλι η ολοκλήρωση της διαδικασίας λειτουργίας του δημοτικού λιμενικού ταμείου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.