ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ευρωπαικες ημερες Πολιτιστικης κληρονομιας

Η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει θέμα «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία», διοργανώνοντας εκδηλώσεις με τίτλο «Κόρινθος, μια ρωμαϊκή αποικία: από την καταστροφή στην αναγέννηση της πόλης».
 Ο εορτασμός περιλαμβάνει την διοργάνωση εκπαιδευτικών ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων για ενήλικο κοινό, οικογένειες και μαθητές στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, με την συνδρομή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και την συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων, του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου και του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου. Ειδικότερα: Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ. και 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες, που περιλαμβάνουν περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Κορίνθου, καθώς και εργαστήρια πηλοπλαστικής και ζωγραφικής.
 Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. και 12.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν, αντίστοιχα, δύο εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για ελεύθερους επισκέπτες και οικογένειες, στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Κορίνθου, καθώς και εργαστήριο πηλοπλαστικής. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο θα είναι δωρεάν. Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με την ιστορία και την αρχαιολογική κληρονομιά της Κορίνθου, ως ρωμαϊκής αποικίας, αλλά και η γνωριμία με το πολύπλευρο έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της ΑΣΚΣ για την προστασία και προβολή των μνημείων της Κορινθίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.