ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αναδειξη αρχαιολογικων χωρων των Μεσσηνιας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού διοργανώνει τη δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, στοχεύοντας στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία της. Θεματικός άξονας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του εορτασμού στις 11, 12, 13 και 14 Οκτωβρίου 2012 είναι η φωτιά. Τις λαμπερές ιστορίες της φωτιάς φιλοξενούν φέτος 147 μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της επικράτειας που συμμετέχουν στον εορτασμό.
Οι επισκέπτες μπορούν να τις αφουγκραστούν εντοπίζοντας το λογότυπο της δράσης, εκεί όπου ενώνονται η ορμή της φλόγας και της σπείρας, κάνοντας τη φωτιά να προβάλει ως αέναη κίνηση, αστείρευτη ενέργεια, πηγή δημιουργίας και αισιοδοξίας. Στο πλαίσιο του τετραήμερου εορτασμού θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους. Τις εκδηλώσεις συντονίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
 Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012. Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.