ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εχει κερδη αλλα και χρεη ο Δημος Καλαματας

Στο προσεχές συμβούλιο της Πέμπτης 18/10/2012 παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση ο Ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2011. Η χρήση του 2011 έκλεισε με κέρδη της τάξης των 277.238,42 ευρώ σε σχέση με έλλειμμα της τάξης των 287.541,58 ευρώ που είχε κλείσει η χρήση του 2010. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, την μείωση θεσμοθετημένων πόρων σε ποσοστό άνω του 50% σε σχέση με το 2010 (σήμερα η μείωση έχει υπερβεί το 70%) το σύνολο των υποχρεώσεων προς προμηθευτές και οι δανειακές υποχρεώσεις μειώθηκαν σε σχέση με το 2010 στο ποσό των 2.000.000 ευρώ ενώ σε αυτό πρέπει να συν υπολογίσουμε και την αύξηση του ταμειακού υπολοίπου κατά 1.000.000 ευρώ. Στον ισολογισμό καταγράφεται η θετική χρηματοοικονομική επίδοση του Δήμου για το 2011, στην οποία οδήγησε η συνετή και χρηστή διαχείριση, η μεταφορά υπηρεσιών από ενοικιαζόμενους χώρους σε ακίνητα του Δήμου, καθώς και η μεγάλη μείωση των δαπανών η οποία επετεύχθη.
 Στο θετικό αποτέλεσμα συνέβαλε και η εντυπωσιακή επίδοση στα επιδοτούμενα έργα κυρίως από ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται ή είναι σε διαδικασία εκτέλεσης έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έργα τα οποία δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον δημότη της Καλαμάτας. Κυριότερα εξ αυτών είναι:
«Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλαμάτας» «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου (Γ’ Φάση)» «Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα» «Αγροτική οδοποιία Άνω Αρφαρά – Πολιανή» Προστασία Ακτών Μ. Μαντίνειας.
«Αναβάθμιση – Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Καλαμάτας»
«Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων πρώην Δήμων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας
«Διαχείριση λυματολάσπης».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.