ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΕΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ FBI!

Με πολυετή πείρα και πολλές επιτυχίες στην έρευνα και την εξιχνίαση εγκλήματος σον τομέα της έρευνας και εξιχνίασης εγκλήματος, κάθε μορφής, ο ομογενής Γεώργιος Βενιζέλος διορίστηκε διευθυντής του FBI, στη Νέα Υόρκη. Ο Γεώργιος Βενιζέλος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο FBI το 1991 από τη Βοστώνη, όπου ασχολήθηκε με εγκλήματα του κοινού Ποινικού Κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση στο Τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον και ασχολήθηκε με το οργανωμένο ρωσικό έγκλημα, ενώ υπηρέτησε επί επτά χρόνια σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος μιλώντας στον “Εθνικό Κήρυκα” δήλωσε “είμαι πολύ χαρούμενος.
Το Τμήμα του FBI στη Νέα Υόρκης είναι πολύ μεγάλο, το μεγαλύτερο ίσως σ’ όλη τη χώρα, και προσβλέπω με ενθουσιασμό να πάω στη Νέα Υόρκη. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πριν το τέλος της σταδιοδρομίας μου”. Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στην κορυφή βρίσκεται η πρόληψη κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας. “Η πόλη της Νέας Υόρκης ήταν και θα είναι πάντοτε ο στόχος κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης, γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαίο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το θέμα της τρομοκρατίας”, τόνισε. “Ψηλά στις προτεραιότητές μου θα είναι και το οικονομικό έγκλημα, καθότι η Νέα Υόρκη είναι η οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου και θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως κρατούμε τη Γουόλ Στριτ “έντιμη”». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, o οποίος μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής του FBI στην πόλη της Φιλαδέλφειας, το Τμήμα του στη Νέα Υόρκη έχει περίπου 2.200 στελέχη και πράκτορες, τους οποίους θα επιβλέπει και θα συντονίζει ο ίδιος προσωπικά. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή. Γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, όπως τον παρότρυνε η γιαγιά του. Στην ερώτηση πώς αισθάνεστε ως παιδί μεταναστών να φτάνει σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο στον τομέα του, υπογράμμισε πως είναι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική του κληρονομιά, ενώ εξέφρασε τη λύπη του που δεν ζουν οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονταν από τη Μεσσηνία, να χαρούν με την άνοδό του.
 Ο πατέρας του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1940. Ήταν επιτόπιος καπετάνιος λιμένος και εργαζόταν για την εταιρεία «Hellenic Lines», με έδρα τον Πειραιά και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο Γεώργιος Βενιζέλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Edgewater, της Νέας Υερσέης και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Fordham. Έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές. Με την Ελληνίδα σύζυγό και τα τέσσερα παιδιά τους, που πήγαν στο ελληνικό και στο κατηχητικό σχολείο, εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή. Το 2011 ο Γεώργιος Βενιζέλος τιμήθηκε από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, του Απερ Ντάρμπι στην Πενσιλβάνια. (

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.