ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Απάντηση υπουργού αγροτικής ανάπτυξης σε Ανδριανό μετά από αντίστοιχη ερώτηση στη Βουλή...Στην 2001/24-9-21012 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των ελλείψεων σε γεωπόνους στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη και στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του ζητήματος των μετακινήσεων εκτός έδρας των υπηρετούντων, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Χαρακόπουλος.
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«Το υπάρχον τακτικό προσωπικό του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης, στην αρμοδιότητα του οποίου περιλαμβάνεται και η ΠΕ Αργολίδας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη ανταπόκριση στο έργο του. Το εν λόγω Υποκατάστημα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο των εκτιμήσεων για ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή των καλλιεργειών που σημειώθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι τον Σεπτέμβριο, ζημιές που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ.
Επιπλέον για την αντιμετώπιση της εκτιμητικής διαδικασίας, ενόψει του μεγάλου όγκου δηλώσεων ζημιάς που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 2000 περίπου μετά τις ζημιές της 15ης και 16ης Σεπτεμβρίου 2012, ο ΕΛΓΑ ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό του Υποκαταστήματος με μετακινήσεις γεωτεχνικών από άλλα περιφερειακά Υποκαταστήματα του Οργανισμού και, εφόσον απαιτηθεί, θα ζητηθεί η συνδρομή γεωτεχνικών από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Σχετικά με τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ, με την αριθμ. 2/55868/0022/22-8-2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2465/τ. Β’/10-9-2012), καθορίστηκε ο ανώτατος αριθμός επιτρεπόμενων κατ’ έτος εκτός έδρας μετακινήσεων υπαλλήλων του ΕΛΓΑ από 1-1-2012 για εκτέλεση υπηρεσίας ως εξής:
1. Για υπαλλήλους
- Κλάδου ΠΕ1 Γεωπόνων, μέχρι 150 ημέρες
- Κλάδου ΠΕ2 Κτηνιάτρων, μέχρι 150 ημέρες.
- Κλάδου ΤΕ6 Τεχνολόγων Γεωπονίας μέχρι 60 ημέρες
- Κλάδου ΔΕ6 Οδηγών μέχρι 60 ημέρες
- Ανεξαρτήτου κατηγορίας και κλάδου που δεν κατονομάζονται στην παραπάνω απόφαση, μέχρι 30 ημέρες.
2. Για υπαλλήλους που διατίθενται από τον ΥΠΑΑΤ στον ΕΛΓΑ ανάλογα με την ειδικότητά τους ισχύουν τα ανωτέρω, αντίστοιχα με τους κλάδους όρια αριθμού ημερών εκτός έδρας.
3. Για γεωτεχνικούς υπαλλήλους που διατίθενται στον ΕΛΓΑ από το δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθορίστηκαν μέχρι 70 ημέρες και μέχρι 6 ημέρες κατά μήνα.
Στην παρούσα φάση, και σε συνέχεια σχετικής απόφασης του ΔΣ του ΕΛΓΑ (αρ. 162/17-9-2012) πρόκειται να τροποποιηθεί η παραπάνω ΚΥΑ, ώστε:
- Για τους υπαλλήλους ανεξαρτήτου κατηγορίας και κλάδου, που δεν κατονομάζονται στην απόφαση, αντί του «μέχρι 30 ημέρες», να προβλέπεται «μέχρι 60 ημέρες» και
- Για τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους που διατίθενται στον ΕΛΓΑ από το δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αντί «μέχρι 70 ημέρες και μέχρι 6 ημέρες κατά μήνα», να προβλέπεται «μέχρι 90 ημέρες».
Σημειώνεται ακόμη ότι στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Αργολίδας και Αρκαδίας λειτουργούν οι ακόλουθες αποκεντρωμένες γεωπονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
- ΚΕΠΠΥΕΛ Τρίπολης, όπου υπηρετούν δύο (2) μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού (ένας εκ των οποίων είναι αποσπασμένος στον ΟΠΕΚΕΠΕ Τρίπολης), ένας (1) υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού και ένας (1) μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΤΕΙ Τεχν. Γεωπονίας.
- Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου (ΠΚΦΠ&ΠΕ) Αργολίδας, όπου υπηρετούν επτά (7) μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού και ένας (1) υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.