ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Συνεδριασεις για πλημμυρες, σκουπιδια και πολιτικη προστασια

Συνεδρίασε σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2012, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο με θέμα: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, υπό την προεδρία του ΔημάρχουΣυμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της ΔΕΥΑΚ καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι υπεύθυνοι για την Πολιτική Προστασία, Διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών και εθελοντικές οργανώσεις.
Ο Δήμαρχος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει (βόρεια Κοιμητηρίου) και σ’ αυτά που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν (προστασία Μ. Μαντίνειας, ανάπλαση οδού Φαρών, κλπ) για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τα κύματα ή την πλημμύρα που παρουσιάζονται σχεδόν κάθε χρόνο.
Οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκαν στο έργο του καθαρισμού χειμάρρων σε όλη την έκταση της πόλης και του Δήμου που συνήθως προκαλούν προβλήματα.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων αναφέρθηκαν στις δυνατότητες και στη διάθεσή τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από πλημμύρα.
 
 Ο Bουλευτής κ. Πετράκος στο Δημαρχείο
Ο Bουλευτής Μεσσηνίας κ. Θανάσης Πετράκος επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και είχε προγραμματισμένη συνάντηση μισής ώρας με το Δήμαρχο Καλαμάτας, για θέματα της πόλης και του Δήμου. Συμφωνήθηκε οι συναντήσεις να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 Το κτήριο ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Ο ερειπιώνας του παραδοσιακού κτηρίου ΑΛΕΙΦΕΡΗ στον πεζόδρομο της Αριστομένους, «έβρεξε» κεραμίδια, σοβάδες και πέτρες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν διερχόμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, παρά τις προσπάθειες και τα αιτήματα, παρά τις υποσχέσεις πέντε κατά σειρά Υπουργών, δεν έχει αποδοθεί στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος σήμερα ενημέρωσε την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, το Υπουργείο Οικονομικών και έδωσε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να προβεί στις κατά νόμο ενέργειες και κατά παντός υπευθύνου.
 Εγκρίθηκαν οι ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ
Με πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος για το έργο: «Κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης».
Υπενθυμίζεται ότι με το έργο θα κατασκευασθούν 130 υπόγειοι κάδοι σε όλη την έκταση της πόλης, οι οποίοι θα δώσουν δυνατότητα ορθολογικής διαχείρισης, μείωση κόστους και αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το έργο να έχει κατασκευασθεί και να λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2012.
 

 Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου συνεδριάζει…
• αύριο Τρίτη, 16/10, ώρα 20.00
• πρώτο θέμα και πάλι, η διαχείριση των απορριμμάτων
Συνεδριάζει αύριο, 16 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, στην Τρίπολη το Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Δίδεται στη δημοσιότητα το δελτίο τύπου, που αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
 
Ημερίδα ΤΟΠ.Ε.ΚΟ.
Τετάρτη 17/10, ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο
Tην Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Συλλογική Τοπική δράση για την απασχόληση και την Κοινωνική ένταξη ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας». Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας στα πλαίσια συμμετοχής του στην αναπτυξιακή σύμπραξη Μεσσηνία.
Στόχος της είναι η πληροφόρηση των ανέργων ευπαθών ομάδων πληθυσμού της περιοχής για τη συμμετοχή τους στο έργο και στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου και των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να υποστηρίξουν και να συνεισφέρουν στην υλοποίησή τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.