ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ntokimanter peloponisou1Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, στην Αμαλιάδα, στη Σπάρτη και στη Μεγαλόπολη.
Το φεστιβάλ όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Θανάσης Κυριαζόπουλος κατέκτησε το τίτλο του πιο σημαντικού περιφερειακού γεγονότος. Ο κ. Κυριαζόπουλος κάνοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης υπογράμμισε :
«Στη διάρκεια του Φεστιβάλ προβλήθηκαν 78 ταινίες από 15 χώρες.
Αριθμός προβολών
ΚαλαμάταΤρίποληΣπάρτηΜεγαλόποληΑμαλιάδα
Εκπαιδευτική
ζώνη
149337
Κυρίως ζώνη452971221

Αριθμός θεατών
ΚαλαμάταΤρίποληΣπάρτηΜεγαλόποληΑμαλιάδα
Εκπαιδευτική
ζώνη
3.1002005001801.010
Κυρίως ζώνη2.290930450180680

Αριθμός συμμετεχόντων στα σεμινάρια & masterclasses
ΚαλαμάταΤρίποληΣπάρτηΜεγαλόποληΑμαλιάδα
Σεμινάριο comics για εκπαιδευτικούς22100
Σεμινάριο από τον Christian Rathner50
Μaster class από την Simone Bitton25
Master class από τον Μάνο Παπαδάκη30107
Master class ερασιτεχνικών αρχείων10
Master class από τους Δ. Μπαβέλλα & Γ. Γεωργόπουλο30
Από την πλευρά της η καλλιτεχνική διευθύντρια Τζίνα Πετροπούλου αναφερόμενη στα αφιερώματα που έγιναν στα πλαίσια του φεστιβάλ υπογράμμισε:
ntokimanter peloponisou2«Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και στην Αμαλιάδα, ειδικό αφιέρωμα στο Αυστριακό Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας, με την συμμετοχή του συγγραφέα και δ/ντή προγράμματος της κρατικής αυστριακής τηλεόρασης ORF Κρίστιαν Ράτνερ καθώς και του κριτικού κινηματογράφου και καθηγητή πανεπιστημίου Lukas Maurer.
Επίσης στην Καλαμάτα και στην Αμαλιάδα, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην διεθνούς φήμης Γαλλίδα σκηνοθέτη Simone Bitton η οποία έδωσε και 3ωρο masterclass για το έργο της. Το αφιέρωμα έγινε σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Τον συντονισμό του αφιερώματος θα είχε ο σκηνοθέτης Γιάννης Τριτσιμπίδας.
ntokimanter peloponisou3Αφιέρωμα στο ελληνικό κινούμενο σχέδιο και προβολές εκπαιδευτικών animated ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με την επιμέλεια του Βασίλη Κρουστάλλη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής του “Be there ! Corfu Animation festival”
Τέλος στην Καλαμάτα έγινε ειδικό αφιέρωμα και συζήτηση για τα Ερασιτεχνικά κινηματογραφικά αρχεία και η χρήση τους στην έρευνα και παραγωγή ντοκιμαντέρ. Συντονιστής ήταν ο Νίκος Μητρογιαννόπουλος, πρόεδρος της εταιρίας «ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ-ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.