ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Στο Eurogroup θα φανεί ποιος θέλει λύση και ποιος όχι Κύριο

Αθήνα προς Βερολίνο: Στο Eurogroup θα φανεί ποιος θέλει λύση και ποιος όχι
Με έναν σαφή υπανιγμό ότι το αίτημα της Ελλάδας απευθύνεται στο Eurogroup και όχι στο Βερολίνο, απαντά ατύπως η ελληνική κυβέρνηση στο απορριπτικό σχόλιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως διατυπώθηκε μετά την υποβολή του αιτήματος για εξάμηνη παράταση.«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι» σημειώνεται από πηγές προσκείμενες στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

Λίγες ώρες μετά την υποβολή του ελληνικού αιτήματος, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να το απορρίψει ως ανεπαρκές λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup.

«Η πρόταση δεν οδηγεί σε ουσιαστική λύση. Κινείται στην κατεύθυνση μιας χρηματοδότησης-γέφυρα χωρίς να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προγράμματος» αναφέρει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ.

Πιο θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν, η οποία δήλωσε ότι το ελληνικό αίτημα αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.