ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Παυλόπουλος: Η χώρα πρέπει να βγει από το τέλμα και η Ευρώπη να ανακτήσει τις χαμένες αξίες της

ÁÈÇÍÁ-ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ Ï ÐÑÏÊÏÐÇÓ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÓ ÐÏÕ ÐÑÏÔÁÈÇÊÅ ÃÉÁ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÁÐÏ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ.(EUROKINISSI-ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)Τις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Δημοκρατίας έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
 Στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «πρόκειται για έναν κοινό αγώνα». Επεσήμανε ότι «ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα» και να «αποκατασταθούν οι αξίες στην Ευρώπη».
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή – του οποίου υπήρξε νομικός σύμβουλος όταν ήταν στην προεδρία της Δημοκρατίας – λέγοντας ότι «σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».
Επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στον πρώην γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο επιζώντα» από τους μεγάλους ηγέτες. Εκανε μνεία στην ομιλία του όταν αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Είπε συγκλονιστικά πράγματα για την χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, για να συμφωνήσει αναφανδόν ο Αλέξης Τσίπρας. «Είπε και για την πατρίδα» συμπλήρωσε.
Βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την πρότασή του. «Μια πρόταση η οποία είναι εξαιρετικά τιμητική αλλά και μια πρόταση ευθύνης για μένα γιαι μου δίνει την δυνατότητα με τις ταπεινές μου δυνάμεις να συμβάλλω στην έξοδο της χώρας από αυτή την εφιαλτική κρίση που τη μαστίζει όλα αυτά τα χρόνια».
Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να αγωνιστούμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανακτήσει τις αξίες που οραματίστηκαν πολλοί μεγάλοι άνδρες αλλά τις οποίες έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. «Αυτή είναι η βασική αρχή την οποία θα υπηρετήσω».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.