ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ, ΜΑ ΟΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ!

Η ριζική ανανέωση της σύνθεσης της νέας Βουλής, λόγω της θεαματικής αύξησης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, της εισόδου -για πρώτη φορά- του «Ποταμιού» και της καθίζησης του ΠΑΣΟΚ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας επτακομματικής Βουλής.
 
Δεν περάσανε, λοιπόν, ακόμα παρά λίγες μόνο ώρες, που έκλεισαν οι κάλπες και οι πάρα πολλοί "χαμένοι" της εκλογικής μάχης, βρέθηκαν ... πεζή στη νεο-πολιτευτική πραγματικότητα.
 
Μετά από πολλά χρόνια στην υπηρεσία και αντιπροσώπευση του Λαού και παρά τις διευκολύνσεις που τους παρέχονται (κυρίως οικονομικές, κάτι ως "επίδομα ανεργίας" για συγκεκριμένο διάστημα) για ... επανένταξη στην ... πραγματικότητα και την επαγγελματική τους επιστροφή (στις περισσότερες περιπτώσεις στην επαγγελματική τους έναρξη!), οι περισσότεροι θέτουν θέμα ... προσωπικής και οικογενειακής επιβίωσης τώρα που γύρισαν από το κοινοβούλιο στην αγορά, όπου θα πρέπει να εργαστούν σε συνθήκες που οι ίδιοι δημιούργησαν! Συνθήκες που αποτελούν ισόβια καθημερινότητα των αντιπροσωπευόμενων!

Φανταζόμαστε (τα παρακάτω αποτελούν απλά παραδείγματα και καμία σχέση δεν έχουν με συγκεκριμένα πρόσωπα - πρώην βουλευτές) να λένε, όχι επίσημα βέβαια, αλλά σε "στενό κύκλο":
 
>  Έχω πάρει δάνειο για να αγοράσω σπίτι και δίνω τεράστια δόση κάθε μήνα... Εάν τώρα δεν είμαι βουλευτής δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ και το μόνο που μου μένει είναι να πάω για πιάτα στην Αυστραλία...  Μπορεί να ήμουν βουλευτής, αλλά αυτό είναι πολυδάπανο, έχω πουλήσει ακόμα και χωράφια και έχω ιδιωτικά δανειστεί, πως θα τα βγάλω πέρα;
 
>  Είμαι σε άσχημη κατάσταση... Σε κατάσταση ... εκτάκτου ανάγκης! Σε μια ώρα... τραγική! Έχω ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις (παιδιά, φροντιστήρια, ενοίκια, δόσεις δανείου, κτλ) και χωρίς πια την βουλευτική αποζημίωση είναι αδύνατον να ανταπεξέλθω... Βοηθήστε με ... φτωχοί να μην σας μοιάσω! Εάν μείνω, ποιος ξέρει πόσα χρόνια, έξω από τη βουλή, θα φάω και τα αποταμιευμένα και μετά;
 
Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην ... ελεύθερη κόλαση που δημιουργήσατε! Στην ελεύθερη αγορά του επαγγελματικού ενοικίου, των εισφορών, των ανεξόφλητων τιμολογίων, των λογαριασμών ΔΕΚΟ ...
 
Υπάρχει Λύση! Εκείνη που έχει ο ... απλός κυρίαρχος Λαός:
 
> Στηθείτε στην ... ουρά του ΟΑΕΔ και δείτε πως μπορεί ο αλλοδαπός εργαζόμενος να παίρνει επίδομα και εσείς όχι, γιατί δεν θα έχετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ένσημα, κτλ)
 
> Ανοίξτε ένα γραφείο, ένα εμπορικό κατάστημα, ένα περίπτερο ρε παιδί μου, αγοράστε -εάν δεν μπορείτε χωρίς γκλαμουριά- μια ... δερμάτινη τσάντα - φάκελο, και επιχειρήστε να ζήσετε, όπως ζούνε οι ... απλοί άνθρωποι! Κόψτε κανένα τιμολόγιο, κάντε δήλωση ΦΠΑ, πληρώστε φόρο επιτηδεύματος, κόψτε καμιά επιταγή, παραλάβετε το σημείωμα πλειστηριασμού, σηκώστε το τηλέφωνο στην εισπρακτική...
 
Μάλιστα, εσείς, έχετε και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!  Έχετε ήδη μεγάλη πελατεία, απεριόριστες γνωριμίες! Εκμεταλλευτείτε το!
 Εντάξει, μας σώσατε τόσα χρόνια (4, 8, 20, 24...)! Σας ευχαριστούμε πολύ! Αλλά τώρα αποδείξτε ότι μπορείτε να σώσετε και τον εαυτό σας και την οικογένεια σας, όπως ο καθένας ... απλός Πολίτης.
 
Αποδείξτε μας ότι είστε ΕΝΑΣ από ΕΜΑΣ! Ότι καλά κάναμε και σας ... επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσετε! Μετανιώνουμε εμείς οι ... απλοί κυρίαρχοι πολίτες για τόσα και τόσα καθημερινά! Μην μας χαλάτε ακόμα περισσότερο με τα δικά σας!
 Δουλέψτε και λίγο, επιτέλους! Αποδείξτε μας ότι και αυτό το μπορείτε! Συνεχίστε να υπηρετείτe το κοσμάκη ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΞΟΔΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ), επιτύχετε στον επαγγελματικό σας βίο, και εδώ είμαστε! Την επόμενη φορά το ξαναβλέπουμε!...
 
Και εάν θέλετε ... τσακωθείτε, με εκείνους που "σας την έκαναν"! Συναδέλφους σας, "κοψοχέρηδες", κτλ. Αλλά σιγά - σιγά! Ψιθυριστά! Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να "φωνάζετε" δημοσίως με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, για το ... ποιός είναι περισσότερο από άλλους αντιπρόσωπος μας! Βαρεθήκαμε να πασχίζετε για την Πελοπόννησο μας, το Νομό μας, το χωριό μας και το... Δυστυχοφάνη μας! Ξεκουραστείτε και λίγο!
 
Ψάξτε, τώρα, με την ησυχία σας, τον ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ! Το καταλάβαμε... η χαρά δεν σας αφήνει! Τώρα που ο χθεσινός αρχηγός σας... ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ! Τρέξτε να σωθείτε! Πιάστε από τώρα στασίδι! Κάποιος ψάχνει ... Σωτήρες για την επόμενη μέρα! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ! Μόνο, που, μέχρι χθες, ήσασταν με τον ... παλιό αρχηγό και "τα σκυλιά δεμένα"! Άλλα λέγατε, γιατί έτσι σας συνέφερε και, κυρίως, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΕΡΝΕ! Προσπαθήστε να μας αλλάξετε γνώμη και το... συμφέρον μας! Ξέρετε εσείς, δεν θα αντισταθούμε και πολύ: Χαζός ... λαός, κομματική χαρά γεμάτος!


Και ξέρετε και κάτι άλλο: ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΤΕΕσείς και τα προσωποπαγή κόμματα σας, που χρειάζονται επειγόντως ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και "φίλους του αρχηγού" ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, για εμάς ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ! ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ από τους περισσότερους... απλούς κυρίαρχους πολίτες! Πολύ απλά, κόμματα και "αριστοκρατική" δημοκρατία, που χρειάζονται -το ξαναγράφουμε- ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ,ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΟΥΝ από τους...  "κομματικούς στρατούς" τα 2, 3, 4, 5, 6 άτομα που θα στελεχώσουν τον άλφα και το βήτα ... συνδυασμό και ψηφοδέλτιο σωτηρίας μας! Τα ίδια και τα ίδια άτομα, εδώ και είκοσι ακόμα χρόνια, ΜΑΣ... ΣΩΖΟΥΝ ΟΙ... ΜΕΤΡΙΟΙ  ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ... ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ! Δεν υπάρχουν άλλοι, διαφορετικοί, καλύτεροι...! Μόνο το ... παιδί της νομαρχιακής, ο γιος του υπουργού! Και ο ... Αφισόπουλος! 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.