ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αυτή είναι η οικογένεια του Προκόπη Παυλόπουλου
Παντρεμένος με την δικηγόρο Βλασία Παυλοπούλου-Πελτσεμή είναι ο μέλλων Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και έχει τρία παιδιά.
Ο μεγάλος γιός του Προκόπη Παυλόπουλου παντρεύτηκε την δικηγόρο Τζίνα Κόφφα το 2014 και στον γάμο παρέστη και ο Κώστας Καραμανλής.
Η καταγωγή της οικογένειας του κ. Παυλόπουλου είναι από την Πελεκανάδα Μεσσηνίας και το ειδύλλιο των νεόνυμφων ξεκίνησε το 2009, όταν η δικηγόρος Τζίνα Κόφφα βάφτισε στην Καλαμάτα την εγγονή του κ. Παυλόπουλου, από την κόρη του Ζωή.
Η κόρη Μαρία
Η άλλη κόρη του Μαρία Παυλοπούλου έγινε γνωστή ό ταν κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Λιβάνη τις «Αλμυρές γεύσεις, γλυκές απολαύσεις», μια συλλογή από συνταγές. «Η Ελλάδα, τα νησιά της, ο γαλανός ουρανός, το πράσινο της γης είναι έμπνευση, μυρωδιά, γεύση, αύρα, όσφρηση. Αν τα παντρέψεις όλα μαζί, σου δίνουν το πιο λαχταριστό πιάτο. Γεμάτο άρωμα θάλασσας και ευωδιά βουνού. Συνταγές για όσους αγαπούν περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα», αναφέρει η ίδια για το βιβλίο της σε όποιον τη ρωτά σχετικά.
Η όμορφη Μαρία, πάντως, δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Μετά την αποφοίτησή της από την Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλίνων στο Ψυχικό, σχολείο στο οποίο ήταν μαθήτρια και η μητέρα της, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα είναι αφοσιωμένη στη διδασκαλία. «Δεν έχει καμία σχέση με άλλους πολιτικούς γόνους. Αντίθετα, είναι μια σεμνή και μετρημένη κοπέλα, η οποία αφήνει θετικές εντυπώσεις απ’ όπου περνά», λένε παλιοί συμφοιτητές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μάλιστα και οι σπουδές της την έχουν επηρεάσει, καθώς πολλά αγαπημένα της πιάτα είναι από τη γαλλική κουζίνα, την οποία αγαπά και ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και από τότε είναι λάτρης των παριζιάνικων σπεσιαλιτέ. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί στην «πόλη του φωτός» με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Το 1975 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA από το Πανεπιστήμιο Paris II (πρώην Σορβόννη) και το 1977 ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο με βαθμό Αριστα.
Ο εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή έχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη του, κάτι το οποίο φαίνεται κάθε φορά που μιλά για αυτήν, αλλά και στα άλλα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με τη Βλασία Παυλοπούλου-Πελτσεμή, η οποία, εκτός από σύντροφός του στη ζωή, είναι και βασικό στέλεχος του δικηγορικού του γραφείου.
Η Ζωή Παυλοπούλου είναι νηπιαγωγός, και ο Βασίλης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και είναι δικηγόρος, ενώ από το 2003 δραστηριοποιείται έντονα στο πλαίσιο τουΔικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Αχώρισ τη με τη δίδυμη αδελφή της
Η Μαρία Παυλοπούλου με την αδελφή της, Ζωή, είναι δίδυμες. Μάλιστα, οι φίλοι τους ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να τις ξεχωρίσουν. «Είναι ίδιες σαν μια σταγόνα νερό και αχώριστες. Πρόκειται για μια πολύ δεμένη οικογένεια», αναφέρουν άνθρωποι από το στενό τους περιβάλλον. Οι ίδιοι επισημαίνουν και τους δεσμούς που έχει η οικογένεια Παυλόπουλου με την Καλαμάτα, την ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην υπουργού (εκεί μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο), την οποία επισκέπτονται αρκετά συχνά είτε για διακοπές είτε για να δουν συγγενείς.
«Η Μεσσηνία, όπου διατηρούν σπίτι, είναι σταθερός προορισμός τους τα τελευταία χρόνια, ενώ στη Μαρία αρέσει να επισκέπτεται και ορεινά χωριά του νομού, όπως η Πελεκανάδα, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Καλαμάτας, στον Δήμο Αριστομένους», επισημαίνουν πρόσωπα κοντά στις κόρες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίπλα στη σύζυγό του Βλασία:

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.