ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας

ergatiko kentro kalamatasΣε απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας  τους εργαζομένους την 12ηΝοέμβρη. Συγκεκριμένα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι:«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σ’ αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον.»
Αναλυτικά η ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας
“Το Τρίτο εξίσου επαχθές μνημόνιο με τα προηγούμενα που υπέγραψε η κυβέρνηση για χάρη της αξιολόγησης, της πρώτης και της δεύτερης που θα ακολουθήσει, οδηγεί σε κοινωνικά ερείπια.
Η κοινωνική ασφάλισης από σύστημα καθολικό, αναδιανεμητικό στην ουσία καταργείται με την αντικατάσταση των συντάξεων από επιδόματα φτώχειας.
Θεσμοθετήθηκε η αρχή των συγκεκριμένων εισφορών και των αβέβαιων παροχών με αποχώρηση του κράτους από τις δαπάνες της κοινωνικής ασφάλισης, ενοποίησης κύριας επικουρικής σύνταξης, αύξηση χρόνων εργασίας, σταδιακή κατάργηση ΕΚΑΣ…
 Προτείνεται ο επανακαθορισμός και των συντάξεων που δίνονται σήμερα με βάση το νέο σύστημα, έτσι λοιπόν οδηγούμαστε άμεσα στην κατακόρυφη μείωση όλων των συντάξεων.
Το πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί ριζικά και αποτελεσματικά όταν το ένα τρίτο της κοινωνίας συντηρεί τα άλλα δύο τρίτα που δεν εργάζονται όσο δημογραφικά η Ελληνική κοινωνία γερνά και όσο το κράτος ρημάζει τα αποθεματικά των ταμείων για να κερδίζει χρόνο και για να φαίνεται σκληρός διαπραγματευτής.
Με συντάξεις κάτω και από τα 400€ είναι δυνατόν να συντηρηθεί ένας άνθρωπος; Μπορεί να τραφεί με οποιοδήποτε άλλον τρόπο εκτός από την φιλανθρωπία της εκκλησίας ή του δήμου ή ορισμένων  οργανώσεων;.
Μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ακόμη και ο συνταξιούχος των 1.000€; και την ίδια στιγμή να υπάρχει το κυνήγι του ΕΝΦΙΑ, της εφορίας, των τραπεζών…
Οι παλαίμαχοι της ζωής, τρέμουν στην ιδέα να μείνουν ξεκρέμαστοι, σε μια ηλικία που δεν θα μπορούν να βρουν τρόπους επιβίωσης.
Οι σημερινοί ασφαλισμένοι αγωνιούν για το εάν θα πάρουν και πότε σύνταξη και τι νόημα έχει πια να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ εισφορές κάθε χρόνο.
Η κυβέρνηση ακυρώνει τις υποσχέσεις της ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις και αδυνατεί να παρουσιάσει σωστές και δίκαιες λύσεις, με το χειρότερο να οδηγούμαστε σε ανεπανόρθωτη βλάβη σε ένα θεσμό όπως η κοινωνική ασφάλιση με δραματικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.
Το «Κυρίως πιάτο» που έπεται περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για εργασιακά, απολύσεις, περικοπές.
Είναι προφανές ότι από το 90% των περικοπών που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός το 53% αφορά περικοπές από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και αυτό εξοικονομεί μόνο 978 εκατομμύρια για την κυβέρνηση όταν υπάρχει δέσμευση στους πιστωτές, στους δανειοδότες μας ότι η περικοπή θα είναι πάνω από 1 δίς 600 εκατομμύρια.
Ετοιμάζονται λοιπόν νέες περικοπές όταν έρθει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.
Οι εργασιακές σχέσεις ΕΓΣΕΕ, ΣΣΕ, κ.τ.λ. όχι μόνο δεν επανέρχονται αλλά απελευθερώνονται ακόμη περισσότερο αφού θα αναζητηθούν βέλτιστες πρακτικές όπως η απελευθέρωση των απολύσεων.
Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, η εισαγωγή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση δημιουργούν νέο σοκ.
Με την μακρόχρονη αδιέξοδη πολιτική που έχει όλες αυτές τις αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων εισερχόμαστε σταδιακά στην φάση της μεγαλύτερης ύφεσης.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σ’ αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την 12η Νοέμβρη και συμμετέχουμε στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και με άλλα κοινωνικά στρώματα τα οποία πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή των δανειστών.”

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.