ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Απ. Κατσιφάρας: “Σε εγρήγορση η Περιφέρεια για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων – Δε θα συμβιβαστούμε με περικοπές τμημάτων”.

Στις επόμενες ημέρες και νέα συνάντηση στο Υπουργείο
olumpia odosΣύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, είχε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε προγραμματιστεί με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Στο επίκεντρο τέθηκαν μείζονος σημασίας θέματα, όπως είναι η αποκατάσταση της ροής πληρωμών για την ομαλή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013, η άμεση εκκίνηση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων στη Δυτική Ελλάδα, ενώ συμφωνήθηκε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στο Υπουργείο για την πορεία εξέλιξης όλων αυτών των θεμάτων.
Όσον αφορά την Ολυμπία Οδό και τα τμήματα της Πατρών – Πύργου – Τσακώνας, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως «εφόσον το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για να γίνει πραγματικότητα αυτός ο οδικός άξονας. Όπως έχουμε ξαναπεί, δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, το Καλό Νερό και την Τσακώνα. Ήταν και παραμένει κορυφαία διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Δε θα συμβιβαστούμε με περικοπές τμημάτων».
Αναφορικά με τα έργα του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να «τρέξουν» όσο το δυνατόν περισσότερο, τώρα που θα αρχίσει και η ροή της χρηματοδότησης, ενώ για όσα υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως, θα πρέπει να βρεθούν εθνικοί πόροι για να καλυφθούν.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας συζήτησε και για την έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, όπου σημείωσε πως «έχουμε ένα ευχάριστο νέο, αφού χθες άνοιξαν οι προδημοσιεύσεις δύο προσκλήσεων και φαίνεται έτσι να ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ που θα δώσει άλλη πνοή».
Τέλος, στη συνάντηση τέθηκε στο επίκεντρο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τον Απόστολο Κατσιφάρα να ζητά να γίνει άμεσα ο σχεδιασμός για τα επείγοντα έργα που θα πρέπει να γίνουν και αφορούν κυρίως, συντηρήσεις οδών, άρση επικινδυνότητας, αντιπλημμυρικά κ.α.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.