ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ημερομηνία και διαδικασία, τα αγκάθια για τις εκλογές στη ΝΔ

upopsifioi nd1Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, κυρίως το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, είναι τα βασικά προβλήματα στα οποία καλείται να βρει λύση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα της Τρίτης εν όψει της ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος.Πιθανές ημερομηνίες για τον πρώτο γύρο των εκλογών θεωρούνται η 25η Οκτωβρίου (1η Νοεμβρίου ο β” γύρος) και η 15η Νοεμβρίου (22 Νοεμβρίου ο β” γύρος).
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Νέα, για την ημερομηνία των εκλογών δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, προτού η εταιρεία που θα αναλάβει να συνδέσει ηλεκτρονικά τα εκλογικά τμήματα και να εγγυηθεί ένα μίνιμουμ αξιοπιστίας στην ψηφοφορία, δώσει τα δικά της χρονοδιαγράμματα.
Σε σημαντικό αγκάθι έχει αναδειχθεί και το θέμα του κόστους συμμετοχής στις εκλογές, καθώς η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς εκλογικούς καταλόγους. Το 2009 κάθε ψηφοφόρος, οργανωμένο μέλος ή απλός φίλος της ΝΔ, κατέβαλε δύο ευρώ -και αυτό ήταν η μοναδική υποχρέωση για τη συμμετοχή του.
Τώρα, η ΚΕΦΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχωρίσει τα κομματικά μέλη από τους λοιπούς ενδιαφερομένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα. Το σκεπτικό είναι ότι η ακριβότερη ψήφος θα αποτρέψει όσους ψηφοφόρους θα επιχειρούσαν πολλαπλές διαδρομές στα εκλογικά τμήματα.
Ως προς το πού θα στηθούν κάλπες, πληροφορίες του Έθνους αναφέρουν πως η ΚΕΦΕ θα εισηγηθεί μία διαδικασία ανάλογη με το 2009, δηλαδή να στηθούν σε δημαρχεία, πολιτιστικούς συλλόγους και πνευματικά κέντρα, όπου υπάρχει υποδομή πληροφορικής.
Το 2009 είχαν στηθεί 1.550 κάλπες σε 1.040 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.