ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Στην Καλαμάτα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης

Μεγάλη αποστολή, από  επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης
mpoutarisΘερμή υποδοχή επεφύλαξε στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων προβολής της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της, σήμερα και αύριο,  σε συνέχεια προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 27 – 29 Μαρτίου .
Ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του υπογράμμισε, «είναι τιμή μας που βρίσκεται στην πόλη μας ο κ. Μπουτάρης ο οποίος αποτελεί παράδειγμα δημάρχου γιατί έδωσε στην Θεσσαλονίκη εξωστρέφεια με αποτέλεσμα φέρει πλούτο και κόσμο στη πόλη».
mpoutaris1Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι έχει συναισθηματικούς δεσμούς με την Καλαμάτα αφού εδώ έκανε το ταξίδι του μέλιτος. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για την αύξηση του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη προβάλλοντας την ιστορία της, ενώ έκανε εκτενή αναφορά για την δημοτική αστυνομία και την συμβολή της στην ομαλή λειτουργία της πόλης και ανέφερε την πρόταση του τα πρόστιμα και οι παραβάσεις να γίνουν ανταποδοτικά και έτσι η πολιτεία να αφήσει τους δήμους να προσλαμβάνουν δημοτικούς αστυνομικούς.
mpoutaris2Στις 19.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκδηλώσεων προβολής της Θεσσαλονίκης και της έκθεσης ζωγραφικών έργων που έχει ετοιμάσει η Αγιορειτική Εστία. Η έκθεση «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. ΄Αθως – Σινά», με έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2015.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
mpoutaris3Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας
19.00 Εγκαίνια των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της έκθεσης φωτογραφίας της Αγιορειτικής Εστίας
20.00 Παρουσιάσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης
  • Παρουσίαση της πόλης της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπαζμαδέλης, Τμήμα Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Παρουσίαση Συνεδριακού Τουρισμού,  Δέσποινα Αμαραντίδου, Πρόεδρος Convention Bureau
  • Παρουσίαση «Η Θεσσαλονίκη των κινημάτων», Αντώνης Καράγιωργας, Βιοχημικός
mpoutaris4Στο χώρο έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου
18.00 Προβολή της Θεσσαλονίκης με έντυπο υλικό και παραδοσιακά προϊόντα. Παρασκευή περέκ από το Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό «Άγιος Αντώνιος» (διεξαγωγή σε ανοικτό χώρο αν ο καιρός το επιτρέψει)
21.00 Παιχνίδι «Μια μέρα στην εικονική Θεσσαλονίκη» στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου (αν ο καιρός το επιτρέψει). Η εφαρμογή SKG.360 που δημιούργησε η ομάδα Google Developers, είναι ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον συμμετέχοντα σε μνημεία και πλατείες της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη συμμετοχή με δώρα διαμονή στη Θεσσαλονίκη, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
mpoutaris5Στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου
11.30 – 13.30 Google my business. Workshop για επιχειρηματίες. Γνωριμία με τα εργαλεία της Google για καλύτερη προώθηση της επιχείρησης.
Από τις 15:00 έως 16:00 Workshop από την ομάδα Google Developers: Εισαγωγή και παρουσίαση της εφαρμογής SKG 360 game.
mpoutaris7Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
17.00-19.00 Β2Β (Business to Business) – διμερείς  συναντήσεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, της εστίασης και επιχειρηματίες.
mpoutaris6ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
Το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των Μεσσηνίων Μακεδονομάχων, έμπροσθεν του Διοικητηρίου.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Οι δύο Δήμοι σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία θα διοργανώσουν έκθεση έργων του Βρετανού ζωγράφου – αρχιτέκτονα Doug Patterson, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. ΄Αθως – Σινά».
Ο Βρετανός αρχιτέκτονας και ζωγράφος Doug Patterson, μια πολυσύνθετη, Αναγεννησιακή προσωπικότητα με λαμπρό επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο, παρουσιάζει τη λαμπρή δουλειά του από το Άγιον Όρος και την Αγία Αικατερίνη Σινά, ακολουθώντας τα βήματα του Ρώσου περιηγητή των αρχών του 18ου αιώνα Βασίλι Μπάρσκι.
Αυτή η ιδέα να παρακολουθήσει τη διαδρομή τριών γνωστών περιηγητών, του Βασίλι Γκρηγκόροβιτς Μπάρσκι στο Άγιον Όρος και την Ορθόδοξη Ανατολή, του Σάμιουελ Ντέιβις στα Ιμαλάια και το Μπουτάν και του Χέρκουλες Μπραμπαζόν Μπραμπαζόν στις Ινδίες, και να αποτυπώσει με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική γραφή του τα μνημεία, που και εκείνους εντυπωσίασαν και στην εποχή τους κατέγραψαν, αποτελεί το κεντρικό κίνητρο στο έργο του.
Η ζωγραφική του, ιδιαίτερη, φωτεινή, με τολμηρή γραμμή και λαμπρά χρώματα, υπηρετεί με τον πιο πετυχημένο τρόπο την ομορφιά, τον πλούτο, το μεγαλείο των κτισμάτων, αλλά και την ταπεινότητα, την εσωστρέφεια και την αφιέρωση των Μοναχών.
Η Έκθεση είχε πρωτοπαρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας το 2011 και από τότε έχει εκτεθεί και σε άλλους χώρους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.