ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Συνεχίζεται η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, με τις ομιλίες υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών όλων των κομμάτων.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις βουλευτών, ενώ το λόγο έχουν ζητήσει να λάβουν σήμερα 20 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η διαδικασία, η οποία θα κρατήσει τρεις ημέρες, ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η κυβέρνηση και ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, έως την ψήφιση του προϋπολογισμού, στα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα.
Ως προς το χρονοδιάγραμμα τήρησης των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να δρομολογηθούν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τη μια και η συμφωνία για το χρέος από την άλλη, ενώ προανήγγειλε την έναρξη κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Συνοπτικά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους εξής άξονες της κυβερνητικής πολιτικής:
_Στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων
_Στη ρύθμιση εκ νέου της αγοράς εργασίας με την επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, των 3ετιών και της μετενέργειας. Σταθερός επίσης ο _προσανατολισμός για την αύξηση του κατώτερου μισθού.
_Στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ
_Στη δοκιμασία για τη δημιουργία του νέου Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
_Στη διαφάνεια στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.