ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Έρχεται το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ για όλους

Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη «κλειδώνουν» τα στοιχεία υπολογισμού του νέου ΕΝΦΙΑ και το Σάββατο θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου. Προκειμένου να βγουν τα εκκαθαριστικά και να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, το Taxisnet θα μείνει κλειστό το Σάββατο, έως τις 22:00. Σταδιακά και έως την ερχόμενη Πέμπτη θα βρουν εκεί όλοι το ατομικό τους σημείωμα για πληρωμή του φόρου.

Συνολικά, ο φόρος ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ, και η κυβέρνηση στοχεύει στην είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ, όπως και πέρυσι. 
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», «αν και δεν άλλαξαν ούτε οι εξαιρέσεις, ούτε ο τρόπος υπολογισμού του φόρου, στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι πολύς κόσμος δεν θα πληρώσει αυτά που πλήρωσε πέρυσι, για πολλούς και διάφορους λόγους:

1ον:  λόγω της κρίσης και των capital controls πολύς κόσμος αλλά κυρίως οι επιχειρήσεις δεν έχουν λεφτά. Το πρόβλημα ελπίζουν να ξεπεραστεί με πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας, για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.
2ον:  φέτος οι δόσεις είναι λιγότερες και ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 5 μήνες, έως τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο ποσό δόσης κάθε μήνα.
3ον:  η μείωση των εισοδημάτων σημαίνει ότι ίσως περισσότεροι θα δικαιούνται φέτος τις εκπτώσεις που ίσχυαν και πέρυσι. Αυτό θα κριθεί με βάση τα στοιχεία του Ε1 που είχαν περαστεί στο σύστημα Taxis μέχρι σήμερα 9 Οκτωβρίου. Εκεί θα κριθεί εάν το ποσόν βεβαίωσης, μετά τις εκπτώσεις, είναι μικρότερο από πέρυσι».

Έτσι, οι πολίτες έχουν κάθε μήνα να πληρώσουν δόση φόρου εισοδήματος, δόσεις παλαιών ρυθμίσεων χρεών, δόσεις νέων ρυθμίσεων και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα αντεπεξέλθουν σε όλα αυτά τα βάρη, καθώς και στην επιπλέον επιβάρυνση που έρχεται με την αύξηση του επιτοκίου και των δόσεων στις 100 δόσεις οι πολίτες; Ή θα «φρακάρουν» οι πληρωμές; Μένει να αποδειχθεί.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.