ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το εκατομμύριο του ΣΥΡΙΖΑ και το μένος του Βεντέτα Βαγγέλη

Ο Πιερ Μοσκοβισί -ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ- θα πατούσε το ποδαράκι του στην Αθήνα σήμερα, με σκοπό να πραγματοποιήσει μια διήμερη επίσκεψη μετά του Ντέκλαν Κοστέλο, τον επικεφαλής της ΕΕ στους «θεσμούς». Και θα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα των σχέσεων της Αθήνας με την Εσπερία και κάλεσε ΠαΣοΚ, Ποτάμι και ΝΔ να στηρίξουν τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι εκείνα ήταν που στήριξαν τη συμφωνία. Οπότε τώρα πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους και να μην το αφήσουν στη μέση.
Τελικώς, όμως, αναβλήθηκε η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, όπως αναφέρει το «τιτίβισμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αλλά στην Ελλάδα συνηθίζουμε να αφήνουμε πράγματα στη μέση, όπως, ας πούμε, τη φορολογική μας δήλωση... Ο Τσίπρας έχει ενδοκυβερνητικό πονοκέφαλο, μια ασθένεια που πλήττει στις αρχές της κυβερνητικής θητείας κάθε κυβέρνηση. Ένα εκατομμύριο ευρώ λησμονούσε να δηλώσει υπουργός της κυβέρνησης για τρία ολόκληρα χρόνια και έκανε εφέτος συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Ποιος είναι ο... φαντομάς; Αναζητείται ο κάτοχος του εκατομμυρίου και μάλιστα μια μερίδα του Τύπου στράφηκε στον Φλαμπουράρη, διότι εκείνος ήταν ο τελευταίος πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, με την κατασκευαστική και τις μετοχές του. Ψάχνουν, λοιπόν, ποιος ξέχασε να δηλώσει τα κέρδη του και αποφάσισε να το κάνει τώρα.
Αλλά στη μέση έμεινε χθες και η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Την ηρεμία της διαδικασίας ήρθε να ταράξει ο πολλά βαρύς Βαγγέλης Μαϊμαράκης, ο οποίος μπούκαρε μαινόμενος και με πολλά περισσότερα «γαλλικά» απ' ό,τι συνήθως, βούτηξε τον εκπρόσωπό του από τη συνεδρίαση και αποχώρησαν. Ο Ευάγγελος δήλωσε ανοιχτά ότι αμφισβητεί τη διαδικασία, ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, ότι πρέπει εδώ και τώρα να οριστεί η εταιρία που θα αναλάβει τις εκλογές, κατηγόρησε την επιτροπή ότι μεθοδεύονται οι διαδικασίες ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας εταιρίας και έγινε το μάλε βράσε.
Ο Παπαμιμίκος την άλλη μέρα μίλησε περί ενός ατυχούς περιστατικού, και τα δημοσιεύματα λένε ότι το κόμμα έχει μπει σε τροχιά διάλυσης, ενώ οι αντίπαλοι του Μεϊμαράκη λένε ότι ο υπηρεσιακός προτιμά συνέδριο και εκλογές όχι από τη βάση, αλλά από την Πολιτική Επιτροπή. Σήμερα που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με θέμα το πολυνομοσχέδιο, κεκλεισμένων των θυρών, αναμένεται ένα γενικότερο ξεκαθάρισμα.
Εν τω μεταξύ, τα προεκλογικά σποτ των αρχηγών της ΝΔ βγήκαν στον αέρα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το «V for Vangelis» και του Άδωνι η κωλοπιλάλα για να φτάσει με τις υπογραφές στην ΚΕΦΕ προτού λήξει η προθεσμία. Ο οποίος Άδωνις διακόπτει την περιοδεία του, ζητώντας συγγνώμη για την εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα.
«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλον τον κόσμο, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, για την εικόνα που έδωσε χθες η ΝΔ. Δεν είναι αυτά τα προβλήματα του κόσμου και δεν είναι αυτή η πραγματική ΝΔ που θέλουμε», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Διακόπτω την περιοδεία μου και ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους της Δράμας -γιατί σήμερα μού είχαν οργανώσει μια εκδήλωση που αναμένετο προσέλευση μεγαλύτερη από της Χαλκιδικής, με πάνω από 500 άτομα- αλλά κατεβαίνω στην Αθήνα και ζητώ συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων πριν την ΚΟ, ώστε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά σήμερα, να λυθούν όλα τα θέματα σήμερα, να σταματήσει η ΝΔ να δίνει αυτή την ντροπιαστική εικόνα και βεβαίως να ασχοληθούμε τόσο με τη δημοκρατική διαδικασία εκλογής αρχηγού όσο και κυρίως με την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς γιατί έκανε την πρόταση για τη συνάντηση δημοσίως, είπε πως «όταν αρχίζουν οι συμπεριφορές να πηγαίνουν σε επίπεδο "γαλλικών", καλό είναι να είναι όλα δημόσια από εδώ και μπρος», τόνισε.
Ίσως θα έπρεπε να έχουν όλοι οι υποψήφιοι κάπου κρεμασμένα τα ποσοστά του ΠαΣοΚ πριν και μετά και να καθήσουν να τα βρουν. Διότι αν συνεχιστεί αυτό το πανηγύρι, η μοίρα του κόμματος προδιαγράφεται μαύρη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.