ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Tατούλης: Η κυβέρνηση θέλει θα κάνει την Περιφέρεια «ντα»

Με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση της αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης μίλησε για την αντιπολίτευση και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες απόψεις που ακούγονται από αυτήν. Όπως είπε, η αντιπολίτευση έχει χάσει τελείως την μπάλα και δεν ξέρει τι της γίνεται, καθώς δεν μελετά τα θέματα και έρχονται στο ΠεΣυ και έτσι φτάνει στις συνεδριάσεις έτοιμη για να πει τα δικά της μικρά παραμύθια. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι απευθύνεται στη μείζονα μειοψηφία, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του μιλώντας για την κυβέρνηση και για τον τρόπο με τον οποίον αυτή αντιμετωπίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης για ακόμα μία φορά μίλησε για τον αυταρχισμό, όπως είπε, της κυβέρνησης η οποία έχει την εντύπωση ότι με το να κουνούν απειλητικά το δάχτυλο και να της υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνει, ο υπουργός και η κυβέρνηση θέλουν θα κάνουν την Περιφέρεια «ντα».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «χειρότερη και πιο τραγική περίπτωση αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, ο οποίος βρέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους πολίτες της Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με την εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την άποψή του περί του θέματος της διαχείρισης, λέγοντας ότι «χειρότερο σε άποψη πατερναλισμού, αντιδημοκρατικής, φασίζουσας συμπεριφοράς δεν μπορεί να υπάρξει».
Ακολούθως, ανέφερε ότι δεν σέβεται τους κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας και δεν έχει τη θέση ευθύνης που θα έπρεπε να έχει μετά την εντολή που έδωσαν οι Πελοποννήσιοι πολίτες στην παράταξη του κ. Τατούλη που ήθελε να προάγει τον θεσμό.
Οι Πελοποννήσιοι δεν θέλουν αφέντες
Επανέλαβε τη θέση της περιφερειακής αρχής επάνω στη συμφωνία που έκαναν με τους πολίτες της και δήλωσε με έμφαση:
Ό,τι και να λέτε, πέφτει στο κενό. 
Είναι γνωστός ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ένα έργο το οποίο, όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα από τη διοίκηση, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αειφόρου ανάπτυξης που θα γίνουν στην Περιφέρεια και θα ωφελήσουν τους πολίτες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν μια σωστή διαχείριση και όλα τα οφέλη από αυτήν, όπως διαμηνύει η περιφερειακή αρχή.
Από την άλλη, ο κ. Τσιρώνης έχει δείξει την αντίθεσή του στο τρόπο με τον οποίον έχει αποφασίσει η Περιφέρεια να προχωρήσει τη διαχείριση. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση έθεσε τις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος, κατατάσσοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα απόβλητα και την προώθηση ρυθμίσεων για την εκπόνηση των δασικών χαρτών, για τους δασικούς συνεταιρισμούς, για την τροποποίηση του νόμου για τα αυθαίρετα, για απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων-γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, για αξιοποίηση της γεωθερμίας.
Ως κορυφαίες πολιτικές προτεραιότητες για το 2016, ο αρμόδιος υπουργός έθεσε την οριστική λύση για παράνομους ΧΑΔΑ, υγρά και επικίνδυνα απόβλητα αλλά και τη δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος του Ασωπού. Σημαντικό ρόλο στην «ατζέντα» του υπουργείου θα διαδραματίζει και η εφαρμογή ενεργειακής πολιτικής με στόχο την τελική απεξάρτηση της χώρας από την παραγωγή ενέργειας και από τις εισαγωγές ενέργειας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.