ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Καταγγελία Π. Αλούπη σε δημοτική αρχή για δάνειο και Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων στην Μαραθόλακα

aloupisΓια ολιγωρία κατηγόρησε την δημοτική αρχή σε συνέντευξη τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοικτός δήμος ενεργοί πολίτες» Παναγιώτης Αλούπης ,όσον αφορά στο θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Μαραθόλακα ,ενώ μίλησε για απόκρυψη εγγράφου του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων από το Δ.Σ αναφερόμενος  στο δανεισμό του δήμου από το Τ.Π και Δανείων την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο κ. Αλούπης στην συνέντευξη του σημείωσε:
« Αρχίζω με ένα ιδιαίτερο θέμα και επίκαιρο που εκτυλίχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, και αφορώ δανεισμέ του Δήμου Καλαμάτας από το Τ.Π και Δανείων την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Προκύπτει από αυτό πέραν της εσφαλμένης λογικής μη ανταποδοτικού δανεισμού από τα αποτελέσματα που βιώνει η χώρα μας τα εξής περιστατικά: Κατά πρώτον την απόκρυψη από το Δ.Σ του εγγράφου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που προέβλεπε τους όρους δανεισμού και η θετική ψήφος από την πλειοψηφία σε ένα δανεισμό αγνοώντας τους όρους αυτού. Δεν θα σταθώ σε φαιδρότητες αναφορών και αιτιολογιών. Το δεύτερο ίσως είναι σημαντικότερο από το προηγούμενο, διότι το έγγραφο που κατέθεσα στο προεδρείο προς ενημέρωση (όταν από επίμονη αναζήτηση μου χορήγησαν κοντά στο τέλος της συνεδρίασης) φάνηκε ότι ούτε το γνώριζε, ούτε μπόρεσε ή δεν ήθελε να το ερμηνεύσει ο κ. Δήμαρχος .Όταν δε πήρε το έγγραφο και στη προσφιλή του προσπάθεια να ελαφρύνει την κατάσταση φάνηκε αυτό που προείπα δηλαδή ότι ούτε γνώριζε , ούτε μπόρεσε ή δεν ήθελε να το ερμηνεύσει από την ελαφρότητα των ισχυρισμών του.
Το δεύτερο θέμα που θα αναφερθώ δεν είναι νέο από αυτή είναι και η σοβαρότητα του, αφορά το γνωστό θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Μαραθόλακα. Συγκεκριμένα από την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στις 15 Μαϊου υπάρχουν καταγεγραμμένες παρατηρήσεις και δικές μου που αιτιολογούν την επιλογή ψήφου στην  Επιτροπή και του Προέδρου που στο σύνολό τους περίπου παραμένουν. Η σοβαρότητα των καταγεγραμμένων παρατηρήσεων συνίσταται στο ότι η μη συμμόρφωση σε κάποιες από αυτές προβλέπει την έκπτωση του αναδόχου. Και ερχόμαστε στην συνεδρίαση στις 8 Σεπτεμβρίου της επιτροπής όπου με συγκεκριμένη καταγεγραμμένη επιχειρηματολογία αποδεικνύω το αναληθές των καταχωρήσεων στο βιβλίο καταχώρησης του υπολείμματος από τον ανάδοχο. Σήμερα έχουμε 22 Οκτωβρίου στον ενάμιση μήνα που έχει περάσει τι έχει συμβεί; Επομένως ποίος είναι ο ρόλος μας, σε τι ωφελεί η ύπαρξη της Επιτροπής, για ποίο λόγο συντάσσονται συμφωνητικά αντισυμβατικά από την σύνταξη και την υπογραφή τους , τι θα αποφασίσουμε στην επόμενη συνεδρίαση και τέλος ποίος ευθύνεται για όλη αυτή την ολιγωρία που συνιστά εγκληματική αμέλεια.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.