ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτκή

Ο Κούλης οι υποκλοπές και ο Μαρινάκης: Το κρυφό ραντεβού στο Μαξίμου και ο ανιψιός "πέτρα του σκανδάλου"

 


O Μητσοτάκης δεν είναι ο "Μεγάλος Αδελφός", υποστηρίζουν εμφατικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για τις υποκλοπές. "Η κυβέρνηση θα φθάσει την υπόθεση αυτή μέχρι το τέλος" σημειώνουν, "ώστε να σταματήσει η λάσπη, χωρίς κανένα στοιχείο".
Οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε σαφώς σε ό,τι ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου, χαράσσοντας τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης με επιχειρηματικούς κύκλους, και παράλληλα δείχνοντας ότι πίσω από αυτήν την ιστορία χωρίς στοιχεία, βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιδιώκει να δημιουργήσει αστάθεια στη χώρα.
To ραντεβού στο Μαξίμου
Το ξεκαθάρισμα των ρόλων όμως, όπως ειπώθηκε από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού, μεταξύ της κυβέρνησης που έχει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει και των επιχειρηματιών που έχουν μίντια και μία ποδοσφαιρική ομάδα ή και τα δύο, εκτιμάται ότι έδωσε "πόντους" στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε σε όλους και όχι μόνο στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ένα μήνυμα: Η κυβέρνηση δεν δέχεται πιέσεις και δεν εκβιάζεται.
Είχε προγηθεί ραντεβού το Σάββατο το μεσημέρι, μεταξυ του Πρωθυπουργού και του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, στο μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, όπως έδειξαν στη συνέχεια οι δηλώσεις του Γ. Βρέντζου αλλά και του ίδιου του Β. Μαρινάκη, δεν φαίνεται ότι κύλησε ανέφελα. Οι δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής για "φασιστικό παρακράτος" στο ποδόσφαιρο και για την "ύπαρξη-μέσα στην κυβέρνηση-ενός καθεστώτος παρανομίας, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη", υποδήλωνε ξεκάθαρα την σύγκρουση μεταξύ του συγκροτήματος του Β. Μαρινάκη και του αποπεμφθέντος πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού.
"Τους επιχειρηματίες τους θελουμε συμμετόχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση να γίνει το δικό τους το χατίρι", είπε ο Κ. Μητσοτακης στη συνέντευξή του στον Αντέννα, την Δευτέρα το βράδυ, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Βρέντζου. "Και εγώ Ολυμπιακός είμαι. Όσο θυμάμαι όμως ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα. Τότε που ήταν η εγκληματική οργάνωση;", αναρωτήθηκε με νόημα ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, ο Γ. Βρέντζος, στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, προανήγγειλε την Κυριακή την πρόταση του να φύγει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα, πρόταση η οποία-όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ- δεν έγινε δεκτή με ψήφους 8-2.
Αριστερά, ο πρώην Γ.Γ. του πρωθυπουργού και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης
Παραμένει στο στόχαστρο ο Γρ. Δημητριάδης
Ο ανηψιός και πρώην γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου μπήκε στο στόχαστρο με αφορμή τις φιλικές σχέσεις που φέρεται ότι είχε με τους επιχειρηματίες που εμπορεύονται το Predator στην Ελλάδα, με τον έναν εκ των δύο να είναι και κουμπάρος. Οι δύο επιχειρηματίες δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής μετά από απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας των "γαλάζιων" βουλευτών, γεγονός που πυροδότησε τις καταγγελίες από σύσσωμη την αντιπολίτευση για "προστασία" των δύο ανδρών και επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης.
Επιπλέον, η σιωπή- σύμφωνα με την αντιπολίτευση- του κ. Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η επίκληση του απορρήτου από την πλευρά του ενίσχυσαν τις "φωνές" σε βάρος του, με ευθεία στόχευση στον Πρωθυπουργό. Σε εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ερωτηθείς ο κ. Δημητριάδης για το εάν παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί εκτός απο τον κ. Ανδρουλάκη, φέρεται να είχε πεί -κατά πληροφορίες- "δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι".
Υπενθυμίζεται, ότι την ημέρα που αποκαλύφθηκε η νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο Γρ. Δημητριάδης αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου. Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ζητήθηκε η παραίτηση του -και του κ. Κοντολέοντος- "γιατί είχαν την πολιτική ευθύνη αυτής της διαδικασίας", μίας διαδικασίας που ο ίδιος έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει εσφαλμένη, την οποία επιπλέον δεν γνώριζε.
Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, χθες και το ΚΚΕ υπέβαλλε αίτημα για σύγκληση εκ νέου της Επιτροπής Θεσμών, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα 2/5 του αριθμού των βουλευτών για να ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα.
Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα κλείσει τόσο εύκολα, ούτε τόσο ανώδυνα για την κυβέρνηση. Όσο δε η δικαιοσύνη καθυστερεί να εισφέρει στοιχεία, τόσο το πολιτικό σκηνικό θα πνίγεται από τοξικότητα, με το απόγειο της πριν από τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν…

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.