ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ


Μέσα σε ένα σκηνικό που έχει πολλαπλές αβεβαιότητες η κατάσταση ανησυχεί ιδιαίτερα. Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αγρότες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα βασικά. Στα ύψη έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής με τα έσοδά τους να είναι στο ναδίρ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

” Δίνουμε την μάχη για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, την ίδια ανασφάλεια και άγχος για το σήμερα και το αύριο, κοινό αντίπαλο και μπορούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δεν είμαστε ζητιάνοι να μας πετάνε ψίχουλα και να ζούμε με επιδόματα, με voucher και pass. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας. Η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας το εισόδημά μας να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, να γίνει απόφαση αγώνα και διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος. Να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και κυρίως στη δύναμη της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης. Τίποτε δεν θα αλλάξει μένοντας θεατές, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές παίρνοντας την ζωή μας στα χέρια μας.

Όλοι στην συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου στις 10.30π.μ. στην πλατεία της Μεσσήνης με τα τρακτέρ μας διεκδικώντας:

·       Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

·       Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.

·       Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.

·       Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.

·       Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!”

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.