ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σύλληψη 4 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αθήνας. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση χθες (7.11.2022) το πρωί, συνελήφθησαν 4 άτομα -που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης-, 2 αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 53 ετών και 2 ημεδαποί, ηλικίας 49 και 70 ετών. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 120 γραμμάρια κοκαΐνης.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2022, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων), σε περιοχές της Αθήνας. Εκτιμάται από την Αστυνομία πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Στο σχετικό αστυνομικό δελτίο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αθήνας.


Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (7.11.2022) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν 4 άτομα, 2 αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 53 ετών, καθώς και 2 ημεδαποί, ηλικίας 49 και 70 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων), σε περιοχές της Αθήνας.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons).
Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, οχήματα και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 134,75 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 128,47 γραμμαρίων,
  • 25 ναρκωτικά δισκία,
  • 5 ζυγαριές ακριβείας,
  • 9 κινητά τηλέφωνα,
  • τα χρηματικά ποσά των 4.710 ευρώ, 130 λιρών Αγγλίας, 100 δολαρίων Αυστραλίας και 500 λεκέ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • πλήθος κοσμημάτων, που λάμβαναν ως ανταλλάγματα κατά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, κατασχέθηκε και πλαστό δελτίο ταυτότητας ελληνικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 31χρονος αλλοδαπός για να συγκαλύψει την παράνομη διαμονή του στη χώρα.
Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας».

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.