ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή για το καλάθι της νοικοκυράς

 


Την πεποίθηση ό,τι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού είναι στην απόλυτα σωστή κατεύθυνση και αποτελεί την πεμπτουσία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών, εξέφρασε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ελέγχους για την πάταξη τυχόν φαινομένων αισχροκέρδειας», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνοντας πως στο φόντο της παγκόσμιας οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει ραγδαία μείωση των τιμών με το βλέμμα στραμμένο στην αποφυγή περαιτέρω αύξησης των τιμών, όσο αυτό είναι εφικτό.
Σε ό,τι αφορά στο μέτρο αυτό καθαυτό, ο γενικός γραμματέας τόνισε πως καλύπτει τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών και έδωσε τη δική του απάντηση για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, λέγοντας πως είναι λογικό να υπάρχουν οικονομικά προϊόντα που μπορεί με αυτόν τον τρόπο να είναι ακόμη πιο φθηνά. Απαντώντας στον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών, τοπικών supermarket για τον οποίο έχει γίνει λόγος, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε πως το μόνο που έχει αλλάξει είναι το γεγονός πως ο καταναλωτές ενημερώνονται απόλυτα, κι έτσι επιλέγουν τι τους συμφέρει.

«Δε θα μπορούσαμε να μειώσουμε την πληροφόρηση του κόσμου για να μη μειωθεί η δουλειά των μικρότερων επιχειρήσεων», είπε με νόημα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του Καταναλωτή. Αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος τόνισε πως «δεν αποδείχθηκαν στις χώρες που έγινε μείωση ΦΠΑ αποτελέσματα. Η κυβέρνηση προτιμά να χρησιμοποιήσει τα χρήματα σε στοχευμένες κινήσεις απευθείας στον καταναλωτή μέσω των λογαριασμών ρεύματος», τόνισε και αναφέρθηκε και στο μέιζον ζήτημα της μεγάλης ψαλίδας των τιμών από το χωράφι στο ράφι, λέγοντας και πριν την ενεργειακή κρίση, υπήρχε το συγκεκριμένο πρόβλημα και πως προωθείται η επιβολή προστίμων.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.