ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι υποκλοπές ανατρέπουν το σκηνικό: Το δημοσίευμα Βαξεβάνη, οι υπουργοί και το predator

 


Πολιτικές αναταράξεις, σοβαρά ερωτήματα και την παρέμβαση της δικαιοσύνης -σε ανώτατο επίπεδο- προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο μία σειρά υπουργών της κυβέρνησης, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών έπεσαν στα δίχτυα του κακόβουλου λογισμικού predator, κατ’εντολήν του Μεγάρου Μαξίμου.

Η εφημερίδα δημοσίευσε μάλιστα και τον κατάλογο των παρακολουθούμενων, υποστηρίζοντας ότι έγιναν στόχοι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επικαλούμενη δύο μαρτυρίες που δεν χωρούν αμφισβήτηση. Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το predator ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ΕΥΠ και όταν σταματούσε η νόμιμη επισύνδεση, έστηνε αυτί το κακόβουλο λογισμικό.
"Δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας τον Κώστα Βαξεβάνη εθνικό συκοφάντη και έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Οσο για τον σκοπό που υπηρετεί, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου: Να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο των κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μία άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο".
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα ο Βαξεβάνης
Η παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου ήρθε το μεσημέρι της Κυριακής, διατάσσοντας προκαρκτική έρευνα για την διερεύνηση των καταγγελομένων.
Ο Κώστας Βαξεβάνης αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών, στην οποία ανατέθηκε η έρευνα και ζήτησε να δει ο ίδιος τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, στον οποίο και θα παρουσιαστεί στις 11 σήμερα το πρωί, με τα στοιχεία που όπως υποστηρίζει έχει, τα οποία επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες θέλουν τον δημοσιογράφο να συνεχίζει το ρεπορτάζ και με άλλες λίστες, κάποιοι λένε και με ηχητικά ντοκουμέντα.
"Το predator υπάρχει. Εχει έρθει και στην Ελλάδα", υποστηρίζουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό. Όμως από που τεκμαίρεται ότι το χρησιμοποιεί η ΕΥΠ; Πώς στοιχειοθετείται η φαιδρή κατηγορία ότι όλα γίνονταν με εντολή Μαξίμου, δηλαδή με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη;", καταλήγουν.
Στην ίδια γραμμή, με μία δόση χιούμορ ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε, με σαφή στόχο να υποβαθμίσει το θέμα: Άλλη δουλειά δεν είχε ο Πρωθυπουργός να "ακούει" όλη τη μέρα την Ευγενία (σ.σ τη σύζυγό του) την Πόπη (σ.σ σύζυγο Κωστή Χατζηδάκη) και τη Μαρίνα (σ.σ Πατούλη).
Κύκλοι του Υπουργού Εξωτερικών χαρακτήρισαν αδιανόητο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών. "Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους", σημείωναν οι ίδιες πηγές.
"Είναι σίγουροι ότι θέλουν στοιχεία και αποδείξεις; Είναι σίγουροι ότι θέλουν για παράδειγμα, εκτός από τα ονόματα των παρακολουθούμενων, να δουν και συνομιλίες μεταξύ υπουργών και επιχειρηματιών ή υπουργών και ..φίλων τους. Βίντεο και ηχογραφήσεις; Γιατί αυτά αποτελούν απόδειξη", απάντησε σε ένα σχόλιο του ο Κώστας Βαξεβάνης, υποστηρίζοντας ότι όσα στοιχεία έχει στην κατοχή του "προέρχονται από πρόσωπα που χειρίστηκαν τις παρακολουθήσεις". Θα δώσουν στοιχεία τα πρόσωπα αυτά; Θα επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ; Και επιπλέον θα συνδέσουν την λειτουργία του predator με την ΕΥΠ και πολύ περισσότερο με το Μέγαρο Μαξίμου;
Κλιμακώνεται η κόντρα Μαρινάκη - κυβέρνησης
Μεταξύ των παρακολουθούμενων, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν εκτός από υπουργούς και πρώην Πρωθυπουργούς όπως ο Αντώνης Σαμαράς, δημοσιογράφοι αλλά και επιχειρηματίες.
Ένας εξ’αυτών ο Θόδωρος Καρυπίδης και η σύζυγός του, με απώτερο στόχο να φθάσει ο…κοριός στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που ήταν συνομιλητής του προέδρου της ΠΑΕ Άρης. Τα μαύρα σύννεφα στις σχέσεις του επιχειρηματία με την κυβέρνηση διαγνώστηκαν καθαρά μέσα από τις δηλώσεις που έκανε χθες αργά το βράδυ ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και μέλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος μετά τον αγώνα της ομάδας με τον Παναθηναϊκό και το πέναλτι που δόθηκε από τη διαιτησία υπέρ της ομάδας της λεωφόρου, που χαρακτηρίστηκε στημένο.
"Αυτό που είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας στην ανομία τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου", ανέφερε ο κ.Βρέντζος. Οι βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Βρέντζος θεωρείται βέβαιο ότι δεν απειχούν μόνο τις δικές του απόψεις.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.