ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φιλιατρά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΠΑΛΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ


 «Δημόσια ενημέρωση-έκκληση του συλλόγου μονίμων καθηγητών του Γυμνασίου Φιλιατρών για την κατάσταση στο παλαιό Λύκειο» είναι ο θεματικός τίτλος επιστολής που παρέδωσαν τη Δευτέρα στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών οι καθηγητές, με αποδέκτες το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών.

Στην επιστολή αναγράφεται: «Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πολίτες του Δήμου Τριφυλίας, σας ενημερώνουμε ότι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της κατάστασης εγκατάλειψης σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πόλης των Φιλιατρών. Όλο και πιο συχνά παρατηρούμε προσπάθειες παραβίασης από παράθυρα ή πόρτες τις οποίες καταγγέλλουμε άμεσα στους υπευθύνους του Δήμου. Η αντίδραση από τους αρμόδιους είναι πράγματι όσο γίνεται πιο έγκαιρη για τη σφράγιση των παραβιασμένων εισόδων. Όμως, αυτό δεν είναι επαρκές στο διηνεκές. Η αντικατάσταση των παλιών και κατεστραμμένων πορτών και παραθύρων από νέου τύπου-αλουμινίου στη θητεία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε μια παράταση ζωής και υπήρξε μια προσωρινή λύση. Ουδέποτε κανείς θεώρησε ότι αυτή θα είναι η κατάληξη. Καθίσταται ολοφάνερο ότι μόνο η λειτουργία του κτηρίου υπό την επίβλεψη συλλόγων-φορέων που θα αποφασίσει ο Δήμος θα προστατεύσει μακροπρόθεσμα τη φυσιογνωμία του. Φυσικά αυτό θα έχει και πολλαπλές θετικές συνέπειες στον πολιτισμό και στην κοινωνία των Φιλιατρών.

Κατόπιν αυτών, κάνουμε έκκληση για τον προγραμματισμό όλων των αναγκαίων ενεργειών ώστε το παλαιό Λύκειο να γίνει ξανά μια ζωντανή κοιτίδα μόρφωσης».

Την επιστολή υπογράφουν ο διευθυντής Νικόλαος Αθανασόπουλος, η υποδιευθύντρια Ελένη Λιακοπούλου και τα μέλη του συλλόγου των καθηγητών Κωνσταντίνος Οικονομάκος, Κωνσταντίνος Λαλούσης, Θεοδώρα Λεβεντούρη, Σταυρούλα Μεϊντάνη, Ελένη Δημητροπούλου, Ανδριάνα Μπούρα, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτριος Πούλος, Δήμητρα Ηλιοπούλου, Άννα-Μαρία Στυλιανού, Κωνσταντίνα Δρυμούση, Ανδρέας Μητρόπουλος, Χρύσα Σταύρακα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.