ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΟλυμπίαΟδός

ΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Στο τέλος ενός μεγάλου σήριαλ, πρόκειται να φτάσουμε το επόμενο 40ήμερο, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα, γράφει σήμερα το ypodomes.com με πληροφορίες από τον υπεύθυνο για το έργο κ. Καρνέσης.
Σημειώνεται ότι στις 22/8, από την Καλαμάτα, ο Διευθυντής ΕΥΔΕ, είχε κάνει λόγο και είχε δώσει ανάλογες υποσχέσεις, για παράδοση κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο.
Για το πως φθάσαμε σε παράταση παράδοσης του έργου τα πράγματα είναι ήδη γνωστά σε όλους.
Φυσικά μιλάμε για το «καταραμένο» τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα που όσοι ασχολούνται μαζί του χαριτολογώντας το αποκαλούν Παραδείσια-Κόλαση, σχολιάζει χαρακτηριστικά το ypodomes.com.
Το έργο ανακατασκευής του τμήματος που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2010 έφτασε σε σημείο ωριμότητας και πλέον αυτό που αναμένεται είναι η παράδοση του σε δύο τμήματα.
Όπως ανέφερε τώρα στο ypodomes.com ο υπεύθυνος από το Υπουργείο Υποδομών για το έργο κος Καρνέσης, η παράδοση του θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Ο υπολογισμός όπως μας ανέφερε είναι πλέον οριστικός και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του εκτός από ένα μικρό τμήμα. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το σύνολο του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα υπάρχει το έργο της κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας μήκους 390 μέτρων. Εκεί λόγω της σύνθετης κατασκευής που απαιτείται το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.
Έτσι το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να αποδώσει όλο το τμήμα στην κυκλοφορία και να μην υπάρχει περαιτέρω αναμονή για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το δρόμο σε συνεννόηση με τον ανάδοχο δημιούργησε μία μικρή παράκαμψη 1.000 μέτρων στο σημείο της γέφυρας. Το έξτρα κόστος για αυτή την παράκαμψη θα στοιχίσει 1,5 εκ. ευρώ.
Όπως σημειώνει στο ypodomes.com ο κος Καρνέσης, στις αρχές Οκτωβρίου ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πλήρως εκτός από την γέφυρα των 390 μέτρων που παραμένει υπό κατασκευή. Με τη λειτουργία του τμήματος θα σταματήσει η χρήση του δρόμου με τις στροφές της Τσακώνας και η χρονοαπόσταση από την Τρίπολη μαζί με την λειτουργία και του νέου τμήματος από την Τσακώνα μέχρι την είσοδο της πόλης της Καλαμάτας (περιοχή Θουρίας) θα είναι μόλις 30 λεπτά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.