ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η Ελλαδα παραμενει στο Ευρω γιατι συμφερει...

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Zeit η συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η παραμονή στο ευρώ είναι τετελεσμένο γεγονός, ενώ η έκθεση της Τρόικα το μόνο που θα προσφέρει είναι μια «επίφαση αντικειμενικότητας» στην απόφαση που ήδη έχει λάβει η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ…
Όπως σημειώνει η Die Zeit, «η εντύπωση ότι θα μπορούσε κάποιος να αλλάξει την πορεία της ευρωδιάσωσης ή ακόμα και να τη σταματήσει είναι εσφαλμένη, γιατί στο μεταξύ το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο: επενδύθηκε πολύ πολιτικό κεφάλαιο, συσσωρεύθηκαν πάρα πολλά δισεκατομμύρια και κανείς πλέον δεν μπορεί να πει «Όχι»».
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η κυρία Μέρκελ, μπορεί να υιοθέτησε το σύνθημα «καμία απόφαση για την Ελλάδα, πριν αποφανθεί η Τρόικα», εντούτοις, όπως σημειώνει το αποτέλεσμα της έκθεσης είναι σίγουρο.
«Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες και έχει την καλή θέληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Με άλλα λόγια: Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί» συνεχίζει.
«Η έκθεση δεν θα αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας, επειδή η απόφαση έχει ληφθεί προ πολλού. Η Μέρκελ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ΟΝΕ, επειδή το κόστος μιας εξόδου της φαίνεται ανυπολόγιστο. Το θέμα είναι απλώς η εφαρμογή. Ένα νέο πακέτο θα ήταν παρακινδυνευμένο, επειδή θα μπορούσε να καταψηφιστεί από τη γερμανική Βουλή ή να τινάξει στον αέρα τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό. Επομένως, θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν αλλού τα δισεκατομμύρια που λείπουν.
Τότε προς τι η εμμονή με την τρόικα; Επειδή η έκθεσή της θα προσδώσει σε μια πολιτική απόφαση την επίφαση της αντικειμενικότητας και επειδή θα καταστήσει δυνατή τη διάρθρωση του προβλήματος – το χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα και το μπλόκο της γερμανικής Βουλής – κατά τρόπον ώστε να είναι πολιτικά διαχειρίσιμο» καταλήγει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.