ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Γενικο Πολεοδομικο και ποδηλατοδρομοι στην επιφανεια

Ιδιαίτερα σημαντικές οι αποφάσεις που έλαβε στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας. 
Οι αποφάσεις που έλαβε είναι: 1. Μετά την αποδοχή δωρεάς αγάλματος από το Δήμο Καλαμάτας, της κ. Ιολάνδης Παπαδοπούλου-Rolshhausen αποφασίζει τη χωροθέτηση του παραπάνω αγάλματος, επί του κοινοχρήστου χώρου, άνωθεν του ποταμού Νέδοντος (κεκαλυμμένο τμήμα) στο ύψος των οδών 23ης Μαρτίου και Νέδοντος. 2. Αποφασίσθηκε η τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Καλαμάτας, σύμφωνα με τα σχέδια της Μ.Π.Ε. της περιμετρικής οδού Καλαμάτας στα εξής:
I. Σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου του Νέδοντα με την οδό Αρτέμιδος μέσω του κλάδου της Αγιάννας και II.Ο κόμβος της οδού Καλαμάτας – Σπάρτης (κόμβος Σπάρτης ), προσδιορίζεται ισόπεδος. 3. Αποφασίσθηκε η τοπική τροποποίηση όδευσης ποδηλατόδρομου στην Αριστομένους και Φραντζή για βελτίωση της όδευσης, ασφάλεια κίνησης πεζών και ποδηλάτων να μετατοπισθεί ο δρόμος ανατολικότερα της πλατείας, σε βάρος του οδοστρώματος της Αριστομένους κατά 2,70μ. Από την μετατόπιση τροποποιούνται:
 I. Η κατάργηση των θέσεων moto, ΑΜΕΑ και ταξί έμπροσθεν του Ο.Τ.224. II.Η μετακίνηση του φωτεινού σηματοδότη βόρεια και ανατολικά από την υφιστάμενη θέση, στη νησίδα, που δημιουργείται μεταξύ του ποδηλατοδρόμου και του δρόμου. III.Η δημιουργία δυο στάσεων του ΚΤΕΛ, η μία στην επέκταση των οδών Αντωνοπούλου και Αριστομένους, με όνομα «Ψαράκια» και η άλλη στον χώρο προσωρινής στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, στο βόρειο τμήμα της πλατείας. IV.Η θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ μετακινείται επί της οδού Αριστομένους, μεταξύ των οδών Κ. Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. 4. Μετά από απόφαση του Τ.Σ. του Αγίου Φλώρου και σχετική εισήγηση από τη Δ/νση της Δημοτικής Αστυνομίας, απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση στο χώρο ανάπλασης των Πηγών του Αγίου Φλώρου και εγκρίνεται η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων. 5. Μετά από αίτημα δημότη, αποφασίσθηκε στο Τ.Δ. Άνθειας η τοποθέτηση προειδοποιητικής ανάλογης πινακίδας, σε επικίνδυνη αμφίπλευρη στένωση του οδοστρώματος, και στις δύο εισόδους της δημοτικής οδού. 6. Αποφασίσθηκε η χορήγηση άδειας εισόδου- εξόδου οχημάτων, στην οδό Μητροπέτροβα και Χρ. Παγώνη κατόπιν αιτήματος ιδιοκτητών οικοπέδου για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.