ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ο ΕΟΠΥΥ καταρρεει με ελλειμμα 2,5 δισ. το χρονο

Τον κώδωνα κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ έκρουσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι οι εισφορές του οργανισμού είναι γύρω στα 4 δισ. ενώ οι δαπάνες γύρω στα 6,5 δισ. ευρώ. Η επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ είναι 1,295 δισ..
«Φοβάμαι ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε έλλειμμα 1,4-1,5 δισ. ευρώ» ανέφερε με δραματικό τόνο ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι σημαντικές απαιτήσεις είναι από το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και τον ΟΠΑΔ.
Ως προς το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ είπε ότι θα γίνει αναλογική κατανομή τις επόμενες εβδομάδες με προτεραιότητα στους φαρμακοποιούς και μετά στους γιατρούς και τους άλλους προμηθευτές.
Ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε πολλές φορές μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς με βάση στοιχεία που παρουσίασε τον Ιούλιο κατεγράφησαν 4.000.000 συνταγές. «Υπάρχουν μέρες που καταχωρούνται 230.000 συνταγές ενώ την περασμένη Παρασκευή λόγω της απεργίας φτάσαμε τις 600
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να λέει την ενοχλητική αλήθεια,ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι και ο δανεισμός δεν υπάρχει.
Απαντώντας δε στην κριτική ότι είναι λογιστής απάντησε: «Εγώ ξέρω ότι κάθε νοικοκύρης πρέπει να είναι και καλός λογιστής. Ο κάθε υπουργός πρέπει να είναι καλός νοικοκύρης και να σέβεται το δημόσιο χρήμα. Ούτε ανάλγητοι είμαστε, ούτε πάψαμε να θυμόμαστε την κοινωνική μας καταγωγή. Ομως κάθε πρόβλημα το οποίο μετατρέπεται σε θέαμα ή σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του τόπου. Τον τόπο πρέπει να το υπηρετήσουμε όλοι μαζί».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.