ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ρυθμισεις για οφειλες στα ασφαλιστικα ταμεια

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται οι ασφαλιστικές οφειλές των επιχειρήσεων και καταργείται η εισφορά τους στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, κατέθεσε ο Γ. Βρούτσης. Χαρίζονται 247 εκατ. ευρώ στους εργοδότες, λέει ο Δ. Στρατούλης Δυνατότητα νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των επιχειρήσεων, αλλά και απαλλαγή τους από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα.
Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ή έχουν εκπέσει του σχετικού δικαιώματος, είτε να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με έκπτωση 40% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων επί της οφειλής που είχε διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, είτε να καταβάλλουν την οφειλή τους αυτή σε δόσεις (μέχρι 10) με αντίστοιχη έκπτωση 75%. Σε περίπτωση που καταβληθεί η οφειλή αυτή μέχρι και σε 6 δόσεις, η έκπτωση ανέρχεται σε 100%. Κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά εργασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης στηλίτευσε την τροπολογία, υποστηρίζοντας πως συνιστά «νέα χαριστική ρύθμιση στις επιχειρήσεις- μπαταχτσήδες που χρωστούν και παρακρατούν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, ενώ απαγορεύει στα ταμεία να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους». «Καταργώντας την εργοδοτική εισφορά, η τροπολογία βάζει ταφόπετρα στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ που δεν επιχορηγούνται απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Χαρίζει 247 εκατ. ευρώ στους εργοδότες. Φεύγουν απ’ τον κουμπαρά του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και πάνε κατευθείαν στις τσέπες των εργοδοτών» τόνισε ο κ. Στρατούλης. «Οι πολιτικές των δύο ταμείων δεν καταργούνται πλήρως», απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Μέρος των πολιτικών της Εστίας και της Κατοικίας, μόλις τελειώσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, θα τις ενσωματώσουμε κάτω από τον ΟΑΕΔ. Το εύρος βεβαίως θα είναι μικρότερο και το κατασκευαστικό δεν θα επανέλθει, αλλά η επιδότηση θα επανέλθει και ο κοινωνικός τουρισμός θα επανέλθει» εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε το εξής: «Το μη μισθολογικό κόστος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει να απαλλάξουμε από διοικητικά και οικονομικά βάρη τις επιχειρήσεις».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.