ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ψηφιακη εποχη για το Νοσοκομειο Καλαματας


ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο τομογράφος οπτικής συνοχής, ενώ ξεκινάει τη λειτουργία του και ο μαγνητικός τομογράφος, σε αυτή τη φάση μόνο για τους ασθενείς του ιδρύματος. Αυτός και άλλος εξοπλισμός που «βρίσκεται καθ’ οδόν» έρχεται να καταστήσει το Νοσοκομείο ένα από τα πιο πλήρως εξοπλισμένα τουλάχιστον στην περιφέρεια της χώρας, το ζητούμενο ωστόσο είναι εάν υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία του. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου, «ο νέος εξοπλισμός συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, μαζί με την προμήθεια του Ψηφιακού Μαστογράφου, αποτελούν μέρος του συνολικού ποσού των 680.000 ευρώ που είχε εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας.
Ο τομογράφος οπτικής συνοχής μαζί με τον νέο μαγνητικό τομογράφο, τον νέο αξονικό τομογράφο και το νέο ψηφιακό μαστογράφο θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας.Το νέο μηχάνημα θα πραγματοποιεί οπτικές τομογραφίες συνοχής οι οποίες αποτελούν την πιο σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης των οπίσθιων δομών του οφθαλμού και οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας ενός σύγχρονου Οφθαλμολογικού τμήματος.
Οι εφαρμογές του OCT είναι πολυάριθμες και χωρίς αμφιβολία αποτελεί βασικό εργαλείο, ιδιαίτερα σημαντικό στην καθημερινή κλινική πράξη του σύγχρονου Οφθαλμιάτρου. Ειδικότερα, το OCT έχει αναδειχθεί σε μια απολύτως απαραίτητη εξέταση για τη διάγνωση, σταδιοποίηση και παρακολούθηση παθήσεων όπως: Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς, Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια, Οπή Ωχράς, Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, Υαλοειδοαμφιβληστροειδική έλξη, Κυστοειδές οίδημα Ωχράς, Κεντρική ορώδης Xοριοειδοαμφιβληστεοειδοπάθεια. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του OCT στη μελέτη και παρακολούθηση των γλαυκωματικών ασθενών ιδιαίτερα για την εντόπιση πρώιμων προ-περιμετρικών βλαβών
Οι πολίτες της Μεσσηνίας θα έχουν πλέον την δυνατότητα πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εξέτασης στο Νοσοκομείο μας, για την οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έπρεπε να μεταβούν σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας.
Επίσης γίνεται γνωστό ότι από σήμερα ξεκινά και η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου και σε πρώτη φάση θα γίνεται η κάλυψη των αναγκών των εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου.
Τέλος έως τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται η παράδοση του ψηφιακού μαστογράφου προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.