ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αγιασμος με πρωτο μαθημα την...απεργια!

Ξεκινάει σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά, ενώ αύριο κιόλας οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, η οποία βέβαια επιβαρύνει περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους που επίσης αγωνιούν από τις μειώσεις μισθών που στην πλειονότητά τους δέχονται.
Τα κενά όμως κατά τους διδάσκοντες φτάνουν τα 13.000. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αναμένεται ότι θα αναφερθούν σε κενά 6.000 ατόμων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 7.000 σε ειδικότητες των ολοήμερων σχολείων.
Πάντως, η πρώτη ημέρα της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκινάει με αμέτρητα προβλήματα και... χρέη σε πολλά σχολεία της χώρας. Μεγάλο είναι το πρόβλημα σε σχολεία της Βορείου Ελλάδος όπου πολλά σχολεία δεν έχουν προμηθευτεί φέτος πετρέλαιο αλλά όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν και λεφτά για να το κάνουν.
Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
Με κινητοποιήσεις ξεκινάει όμως και η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Οι πανεπιστημιακοί έκαναν την Δευτέρα 24ωρη απεργία, ενώ συνεδριάζουν σήμερα, με θέμα τις κινητοποιήσεις του κλάδου.
Στα ΤΕΙ έχει ήδη αποφασιστεί πενθήμερη αποχή για ολόκληρη την εβδομάδα των διδασκόντων από τα καθήκοντά τους.
Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι θα διακοπούν οι εξετάσεις σε όλα τα τμήματα ή τις Σχολές των Ανωτάτων Ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου φοιτητές και σπουδαστές που έχουν αυτές τις μέρες την εξεταστική περίοδο θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους για να διαπιστώσουν εάν οι καθηγητές τους συμμετέχουν στην απεργία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ήδη ανακοίνωσε ότι οι διοικητικές του υπηρεσίες θα είναι ανοικτές, ενώ «η διεξαγωγή των προγραμματισμένων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή ή μη των εξεταστών Μελών ΔΕΠ στην απεργία».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.