ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι Γερμανοι ειναι πρωταθλητες στο τουρισμο!

Αγαπημένοι προορισμοί Ισπανία, Τουρκία και… εμείς.
Παρά την κρίση οι Γερμανοί συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές στον τουρισμό, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, στο οποίο επισημαίνει ότι όλα στο τέλος θα είναι καλύτερα από ότι αρχικά προβλέπονταν για αυτόν τον χρόνο σχετικά με τον τουρισμό, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των Γερμανών τουριστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων, τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, για την Ελλάδα παρότι τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα, τα νεότερα στοιχεία δείχνουν πως η χώρα παραμένει σταθερά τρίτη στις προτιμήσεις των Γερμανών. Προηγούνται η Ισπανία και η Τουρκία.
Εάν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, η φετινή σεζόν στην Ελλάδα θα κλείσει με ένα μείον λιγότερο του 10%. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη, το 2011 ήταν ούτως ή άλλως, με 2,5 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες, χρονιά ρεκόρ. Ακόμα λοιπόν και να υπάρξει μια μικρή μείωση, το συνολικό αποτέλεσμα παραμένει καλό, σχολιάζει η Deutsche Welle.
Αγαπημένος προορισμός παραμένει και η Τουρκία, «αφού προσφέρει ένα πολύ αξιόπιστο προϊόν, με πολύ ποιοτικά ξενοδοχεία και πολύ επαγγελματικό σέρβις». Μετά την Ισπανία είναι ο πιο αγαπητός ταξιδιωτικός προορισμός των Γερμανών. Το γερμανοτουρκικό Ίδρυμα για την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα TAVAK προβλέπει πως ο αριθμός των Γερμανών τουριστών το 2012 θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια, μια αύξηση δηλαδή της τάξεως του 7%.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.