ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αδειαζει την Νικολακου ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-Νικολάκου μέρος δεύτερο...
Είναι γνωστό το θράσος του κου Τατούλη και της ηγετικης ομάδας της περιφέρεις Πελοποννήσου. Όμως η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νικολάκου προφανώς κατά εντολή του κου Τατούλη ξεπέρασε αυτήν την φορά κάθε όριο. Με δηλώσεις της στον περιφερειακό τύπο καταφέρεται – για μια ακόμη φορά – κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Βουλευτών του των Νομών της Περιφέρειας Θαν. Πετράκου, Κώστα Ζαχαριά και Δημ. Κοδέλα.
Αφορμή τούτη τη φορά η ερώτηση που κατέθεσαν σχετικά με την προκήρυξη του ΕΣΠΑ για τις Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις και στην οποία: ασκούν κριτική για την καθυστέρηση να βγει η προκήρυξη Ζητούν από το Υπουργείο να μην ισχύσουν δυσμενείς όροι για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της χώρας.
Πρέπει κάποιος να έχει μέγα θράσος ή να θίχθηκαν με την ερώτηση μεγάλα του συμφέροντα για να υβρίζει με αυτό τον τρόπο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επειδή αντιτάχθηκαν στην επικίνδυνα καινοτόμα επιδίωξη της ηγετικής ομάδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξαιρεθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας από τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ και να τις «σπρώξουν» στις τράπεζες για το δανεισμό τους. Ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά τους πολίτες ότι με το καινοτόμο σχέδιο του κου Τατούλη και της ηγετικής ομάδας της περιφέρειας, που χωρίς καμιά διαβούλευση και ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρήσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου, ότι μια επιχείρηση π.χ. στη Ζαχάρω Ηλείας (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) σε μια επένδυση 100.000 ευρώ θα επιδοτηθεί κατά 50% και θα ενισχυθεί με το ποσό των 50.000 ευρώ. Ενώ μία αντίστοιχη επιχείρηση στην Κυπαρισσία (περιφέρεια Πελοποννήσου) θα βοηθηθεί για τη σύναψη δανείου. Το οποίο σημάνει ότι θα πρέπει το ποσό του δανεισμού να επιστραφεί τουλάχιστον στο ακέραιο. Εφόσον είναι προτιμητέο για κάποιον η δανειοδότηση και επιστροφή 50.000 € από την απευθείας επιδότηση των 50.000 € όπως ισχυρίζεται η κα Νικολάκου, θα θέλαμε να την ρωτήσουμε αν προτιμάει να δανειστεί 50.000 € και να τα επιστρέψει, η προτιμάει να επιδοτηθεί απευθείας το ποσό των 50.000 €., για να πραγματοποιήσει μια επένδυση.
Η καινοτόμος πρόταση του κου Τατούλη εκτός του ότι καταδικάζει επιχειρήσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου να ανταγωνίζονται επιχειρήσεις της υπόλοιπης χώρας με συνθήκες και όρους δυσμενέστερους, καταδικάζει και μια σειρά επιχειρήσεων που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις με το συγκεκριμένο μέτρο σε δανεισμό για όλο το μέρος της επένδυσης υποθηκεύοντας το μέλλον τους και την περιουσία τους σε συνθήκες οικονομικά δυσχερείς. Είναι παλιά ιστορία που επαναλαμβάνεται η επιχειρούμενη πολιτική εκμετάλλευση των μελλοντικά χρεωμένων επιχειρήσεων που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος περιφερειάρχης και αυτό δεν αποτελεί καινοτομικότητα του κου Τατούλη.
Είναι γνωστό άλλωστε, ότι το «χρηματοδοτικό εργαλείο» των δανείων χαμηλού επιτοκίου και των εγγυήσεων επιχειρηματικών δανείων, όπου και αν εφαρμόστηκε μονόπλευρα και μονοδιάστατα χωρίς επιχορηγήσεις, αποδείχτηκε ότι δεν συμβάλλει στο ελάχιστο στις σημερινές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απλά τους δίνει μια πολύ μικρή παράταση ζωής.
Βέβαια είναι πάγια η τακτική των ύβρεων από τον κο Τατούλη και την κα Νικολάκου, υπενθυμίζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις της κατά των μελετητών της Περιφέρειας πριν τρεις μήνες οι οποίοι με κοινή επιστολή τους επεσήμαναν τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για τις ΜΜΕ της Πελοποννήσου σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο.
Το ιερατείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορεί να κρύβει πίσω από υβριστικές και πολιτικά ανερμάτιστες δηλώσεις :
Την προσπάθεια του να ελέγξει το ΕΣΠΑ και στο σκέλος που αφορά τον ιδιωτικό τομέα όπως έπραξε και με τους ΟΤΑ της Περιφέρειας.
Την αυταρχική επιβολή των επιλογών του αγνοώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς της Περιφέρειας. Ποια διαβούλευση και με ποιους προηγήθηκε της «καινοτόμου» απόφασης; Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας δεν αντέδρασαν στην επιλογή αυτή;
Και πάνω από όλα η πρωτοποριακή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα , υπενθυμίζουμε προγραμματική σύμβαση με ΕΥΔΑΠ, απόπειρα ίδρυσης ΕΟΖ, κλπ.
Επίσης , να υπενθυμίσουμε, πρώτον, στον κο Τάτουλη και στην εκπρόσωπο τύπου του ότι όταν η Ριζοσπαστική Αριστερά είχε ως βασική θέση την ίδρυση Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ( φυσικά με διαφορετική μορφή και περιεχόμενο από αυτό το αντιδημοκρατικό έκτρωμα που δημιούργησε ο Καλλικράτης ) οι πολιτικοί φορείς που υποστήριξαν την εκλογή της σημερινής πλειοψηφίας στη Περιφέρεια Πελοποννήσου την εξόρκιζαν και δεύτερο, η σιωπή των υπολοίπων Συμβούλων της πλειοψηφίας στις αυθερεσίες και το νεοφιλελεύθερο ταλιμπανισμό της ηγετικής ομάδας, δεν τους απαλλάσσει από τις δικές τους ευθύνες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.