ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μαχες δηλωσεων και ανατροπες στο πολιτικο σκηνικοι

Η δημοσκόπηση της VPRC δίνει προβάδισμα 2 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα την ΧΑ. Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Κουβέλης.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 30%
ΝΔ: 28%
Χρυσή Αυγή: 12%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 6%
ΔΗΜΑΡ: 4%
Στην ίδια δημοσκόπηση, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης ενώ οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 77% που ήταν τον Ιούλιο.
Δηλώσεις και νέα κομμάτων την σημερινή μέρα:
Αιχμηρό σχόλιο Κουβέλη στον ΣΚΑΙ για τον ΣΥΡΙΖΑ: «η ΔΗΜΑΡ δεν βγαίνει να πει αλλά το πρωί και το βράδυ, να κάνει άλλα και να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που φώναζαν «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» στέκονται τώρα δίπλα στους ένστολους».
Τσίπρας:«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!»«ο λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική που εφαρμόζετε. Εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι που θα βγουν στους δρόμους» και συνέχισε απευθυνόμενος προς τον κ. Στουρνάρα: «...μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».
Στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές
Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών θεωρούν ότι «η ισχύουσα δανειακή σύμβαση προβλέπει ρητά ότι σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης (όπως συμβαίνει τώρα), ανοίγει η συζήτηση για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής».
«Θεωρούμε ότι η παράταση θα επιβεβαιωθεί από τους εταίρους μας το αργότερο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18/10/2012»
Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τα μέτρα για τους ανάπηρους αλλά και για τις ενέργειες που προβλέπονται σχετικά με τα ασφαλιστικά ταμεία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.