ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βουλή

Μεσσηινακο χρωμα στην επιτροπη περιφερειων της Βουλης

Στην ειδική μόνιμη επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής συμμετέχει ο βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία και η αξιολόγησή τους, καθώς και η μελέτη και η παρακολούθηση ζητημάτων βιοηθικής. Στην επιτροπή πρόεδρος είναι ο βουλευτής Κορινθίας ΝΔ Κώστας Κόλλιας ενώ συμμετέχει και ο βουλευτής της ΝΔ Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Ενώ ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς συμμετέχει στην ειδική μόνιμη επιτροπή προστασίας του περιβάλλοντος. Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ' αυτού. Στην ίδια επιτροπή συμμετέχουν και οι βουλευτές Κορινθίας ΝΔ Χρήστος Δήμας και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.
Στην ειδική μόνιμη επιτροπή Περιφερειών αντικείμενο της οποίας είναι η παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής για τη λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της Πολιτείας και ιδίως για ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης πρόεδρος είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης ενώ συμμετέχει ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.
Στην ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος αντικείμενο της οποίας είναι η μελέτη, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και εν γένει η χάραξη στρατηγικής σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής συμμετέχει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ στην ειδική μόνιμη επιτροπή οδικής ασφάλειας αντικείμενο της οποίας είναι η διερεύνηση των αιτίων των τροχαίων ατυχημάτων και η υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους Υπουργούς για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ασφαλέστερης διακίνησης προσώπων και προϊόντων πρόεδρος είναι ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Νίκος Ταγαράς.
Ο βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος συμμετέχει στην Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης (λοιπές επιτροπές ). Η επιτροπή διατυπώνει γνώμη για την καταλληλότητα των προσώπων που η Κυβέρνηση προτίθεται να τοποθετήσει επικεφαλής (π.χ. Προέδρους, Διοικητές, Διευθύνοντες Συμβούλους) δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης και για την διαχείριση και την πορεία των επιχειρήσεων των οποίων προΐστανται και να υποδεικνύει στους εποπτεύοντες υπουργούς μέτρα που κρίνει επωφελή για το δημόσιο συμφέρον. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί ορίζονται περιοριστικά στον Κανονισμό της Βουλής (ΚτΒ άρθ. 49 Α παρ. 6).Η επιτροπή συγκροτείται από δεκαπέντε (15) βουλευτές, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής.
Στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής συμμετέχει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Νομό Κορινθίας Ευστάθιος Μπούκουρας.Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της πορείας των δαπανών της Βουλής και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων, η υποβολή προτάσεων στον Πρόεδρο της Βουλής για την ενέργεια ή την περιστολή συγκεκριμένων δαπανών και η εξέταση του προϋπολογισμού, του απολογισμού και του ισολογισμού της Βουλής. Η επιτροπή αποτελείται από έντεκα (11) βουλευτές, από τους οποίους οι τρεις είναι οι Κοσμήτορες της Βουλής.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.