ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κοντρες για τον αιρετο του ΠΥΣΠΕ απο καθηγητες

Να σπάσουν τη γραμμή των συνδικαλιστικών παρατάξεων που ελέγχουν τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και να εκλέξουν δικό τους εκπρόσωπο στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδιώκει ομάδα αντιμνημονιακών εκπαιδευτικών, που καλεί για αύριο σε σχετική συζήτηση τους δασκάλους και νηπιαγωγούς.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, «παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ενιαίου αγωνιστικού σχήματος εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα διεκδικήσει τη θέση του αιρετού στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ΠΥΣΠΕ.
Η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων σε εποχές που οι επιθέσεις στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς εντείνονται είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση. Γι’ αυτό δεν μας ταιριάζει η αποχή, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του πεδίου αυτού στους γνωστούς μηχανισμούς. Και σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να μπει φρένο στη «συγκυβέρνηση της ΔΟΕ». Χρόνια τώρα επιλέγει να συνδιαλέγεται με το υπουργείο που θέλει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε πειθήνια όργανα στις αποφάσεις της διοίκησης, αφήνοντας όλα τα αντιδραστικά μέτρα να εφαρμόζονται στα σχολεία μας.
Οι αιρετοί έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και να καταγγέλλουν τις τυχόν αυθαιρεσίες και τις παράνομες ενέργειες της διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της και να οργανώνουν τη συλλογική απάντηση των εκπαιδευτικών.
Αν συμφωνείτε να έχουμε ένα ΠΥΣΠΕ, που έχει ως αρχές την Ισότητα, τη Διαφάνεια, την Aξιοπρέπεια, την Aλληλεγγύη, ελάτε να συζητήσουμε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Παν. Καίσαρη 12). Γυρνάμε σελίδα και στις δύσκολες μνημονιακές εποχές. Αξιολογούμε εμείς πριν από αυτούς ποιοι θα μας εκπροσωπούν».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.