ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αναβλήθηκαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου

emporikos1 Με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και ύστερα από σχετική αίτηση εμπόρων αναβλήθηκαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου . Σε συνέντευξη τύπου οι επαγγελματίες Ηλίας Κουτίβας, Βασιλική Καραμπάτσου και Άννα Μαρία Νταβουντιάν υπογράμμισαν:
«Καταγγέλλουμε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.Διαδικασίες χωρίς διαφάνεια, και ουσιαστικά εν κρυπτώ επιχειρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η προκήρυξη των αρχαιρεσιών με δημοσιοποίηση σε μία και μόνο εφημερίδα(μικρής αναγνωσιμότητας), ενώ μέσα σε 2 μόλις ημέρες από την αρχική δημοσίευση ακολούθησε και δεύτερη-ως ορθή επανάληψη- που σκανδαλωδώς και χωρίς να αναφέρεται λόγος- μετέθετε την ημερομηνία των εκλογών μας σε ακόμα πιο σύντομη ημερομηνία από την αρχικώς γνωστοποιηθείσα- και ταυτόχρονα έδινε ασφυκτικό περιθώριο 2 μόλις ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων.
Προς τι αυτή η βιασύνη και η πρεμούρα;
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αποκλειστούν μέλη του συλλόγου μας που ήθελαν να είναι υποψήφιοι, και να έχουμε μία και μοναδική υποψηφιότητα αυτή της νυν προέδρου!
Είναι λυπηρό και δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε πως το προεδρείο μεθόδευσε με τέτοιο τρόπο την όλη διαδικασία ώστε να αποκλειστούν πολλοί συνάδελφοι που θα ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα.
Επίσης όσες φορές ζητήσαμε το καταστατικό του Συλλόγου, η Πρόεδρος δεν μας το έδωσε με διάφορες κάθε φορά προφάσεις.
Επειδή θεωρούμε ότι το προεδρείο κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας- ώστε όλα να είναι μεν νομότυπα, αλλά καταστρατήγησε το πνεύμα του νόμου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλει την ισότιμη, δίκαιη και με διαφανείς διαδικασίες συμμετοχή όλων όσοι απο τα μέλη μας επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα-χωρίς αποκλεισμούς- και με δημοκρατικές διαδικασίες.
Γι’ αυτό τον λόγο προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη και ζητάμε τη συνδρομή των Αρχών στο να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να τηρηθεί όχι μόνο το γράμμα αλλά και το πνεύμα του καταστατικού, και να επαναπροκηρυχθούν οι εκλογές μας ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Πιστεύουμε στον θεσμό του Εμπορικού Συλλόγου και θεωρούμε ότι αυτός πρέπει να διαφυλάττει και να προωθεί τα συμφέροντα των εμπόρων της πόλης μας.
Να θωρακίζει την παράδοση και τις αξίες που έχει ο κλάδος μας εδώ και αρκετά χρόνια.
Να δημιουργεί την δυναμική και την αισιοδοξία με καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις.
Να στέκεται δίπλα στα πραγματικά προβλήματα του εμπορικού κόσμου.
Να δίνει τα φώτα και τις ευκαιρίες που απαιτούνται στους νέους επαγγελματίες.
Να λειτουργεί με διαφάνεια τηρώντας την νομιμότητα και την δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς.
Έχοντας σαν προτεραιότητα την ανιδιοτελή προσφορά και την πίστη μας για την αναβάθμιση του θεσμού καλούμε σήμερα όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν ενεργά στις προσεχείς εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.